novo

Znate ga iz "Zabranjenog pušenja" i "Nadrealne televizije", ali je OPET potvrdio da je i pisac!

0

Posle velikog uspeha romana "Fajront u Sarajevu", Nenad Janković, javnosti poznatiji kao dr Nele Karajlić, objavio je i svoj novi roman pod nazivom "Solunska 28".

foto: promo
foto: promo

Juče je Dorćol platz bio domaćin promocije novog romana Nenada Jankovića "Solunska 28". Svojim fanovima i gostima, koji su prisustvovali čitanju i razgovoru o knjizi, dr Nele karajlić ponudio je kreativne i iskrene odgovore o tome odakle mu inspiracija za nosi roman. Saznavši da je delom vlasnik kuće u Solunskoj ulici koju je njegov pradeda kupio pre više decenija, frontmen benda Zabranjeno pušenje otkriva svojim fanovima da mu je cilj bio da svoje čitaoce provede kroz Beograd s početka 20. veka, gde se odvija priča koju nikad nije ispričao.

 

Ušće Save i Dunava postalo je utočište njegovog glavnog junaka koji nije ni svestan da se Prvi svetski rat približava ovom zabačenom delu Evrope.

 

Ovaj roman ne predstavlja ne samo istoriju jedne kuće u Solunskoj ulici, već nas uvodi u prostor sa one strane ogledala, uplićući večita pitanja o životu, smrti i večnosti.

 

foto: promo

Ovaj Sarajlija ističe i da je sa romanom "Fajront u Sarajevu" zaokružena priča o ovom bosanskom gradu, te se sada posvetio srpskoj prestonici, u želji da svojim čitaocima pruži nešto drugačije od onog na šta su navikli.

 

 

makonda-tracker