Oto Oltvanji, Goran Skrobonja, Darko Tuševljaković: Neobična putujuća promocija

0
U nameri da publici kroz zajednički program na što neposredniji način približe svoje nove romane objavljene tokom 2010, tri pisca su ove zime krenula na nesvakidašnju promociju.

Pod nazivom Pisci uživo: Tri lica knjige, ova turneja zapravo promoviše autore i knjige tri renomirana izdavača, a reč je o Otou Oltvanjiju (Kičma noćiSamizdat B92), Goranu Skrobonji (Čovek koji je ubio Teslu Laguna) i Darku Tuševljakoviću (Senka naše željeČarobna knjiga). U pitanju su pisci različitih generacija i izraza, koje spaja ljubav prema stvaranju i pripovedanju.

Putujuća trupa je tokom decembra gostovala u Nišu, Leskovcu, Novom Sadu i Subotici, a tokom januara i februara planira da poseti i ostale veće gradove i kulturne centre u zemlji, dok je poslednji i poseban nastup osmišljen za Beograd, najverovatnije krajem februara. Jedna od osnovnih ciljeva ove spisateljske trupe jeste da omogući svim zainteresovanim čitaocima savremene srpske književnosti i ljubiteljima mašte da upoznaju tri njena različita lica.

makonda-tracker