preporuka

Novi roman o damskoj detektivskoj agenciji normalizovaće vam srčani ritam i izoštriti čula

0

Dragocena Ramocve oduvek je obožavala svog oca, pokojnog Obeda Ramocvea. Mislila je da zna sve o njegovom životu – ali da li je zaista tako? Novi roman Mekol Smita svež je i uverljiv poput prethodnih knjiga iz ovog serijala.

foto: Promo
foto: Promo

Naši roditelji katkad umeju da nas iznenade, kada otkrijemo kako nije sve baš onako kao što smo mislili. Isto važi i za Mmu Makuci, energičnu pomoćnicu Mme Ramocve, koja takođe dolazi do nekih iznenađujućih otkrića o sopstvenoj prošlosti. Spokojni svet Prve damske detektivske agencije dodatno je uzdrman dolaskom nekoga koga Mma Ramocve – kao ni gospodin Dž. L. B. Matekoni – sasvim sigurno ne žele da vide. Razume se, na kraju prevlada mir – kao i uvek u bezvremenom svetu ovih izuzetnih ljudi. Čaj je poslužen, život ide dalje.

 

Za proteklih dvadeset godina, čitaoci su stekli naviku da pobegnu u Bocvanu, mesto gde se čestitost ceni, zloba kažnjava, a čak i najuporniji problemi mogu da se reše uz pomoć malo zdravog razuma i nekoliko šoljica vrućeg čaja. Postoji izvesno zadovoljstvo u stalnom vraćanju u svet prožet plemenitom mudrošću i moralnom čvrstinom… Mekol Smit je neko ko stavlja naglasak na pozitivno, ispoljavajući veru u urođenu dobrotu ljudi. Kuća neočekivanih sestara sveža je i uverljiva poput prethodnih knjiga iz ovog serijala, " piše The National.

Veština s kojom Mekol Smit „hvata“ ritmove govora čini ga majstorom njegovog zanata. Dijalog odvodi čitaoca u vruće, sušne predele u kojima se odigrava radnja knjige, a spokojni razgovori o svakodnevnim sitnicama prenose velike poruke ljubavi i nežnosti… Kad zađete u život Dragocene Ramocve, vaš srčani ritam se normalizuje, a čula se izoštre," tvrdi The Scotsman.

makonda-tracker