promocija knjige

Upoznajte Brusa Springstina u Parobrodu

0

Promocija autobiografije - knjige Brusa Springstina, jednog od najvažnijih svetskih savremenika pop-rok kulture ’’Born to Run’’ ( prevod Dejan Cukić, izdanje Laguna, 2017) godinu dana nakon izlaska iz štampe britanskog „Simon and Schuster“ originala, kao i hrvatskog prevoda, prvi put u Srbiji i Beogradu, održaće se u sredu, 27. septembra 2017. godine od 19 časova u Parobrodu.

foto: Promo
foto: Promo

O ovoj ’paradoksalnoj’ ispovesti američke mega zvezde, nazvane po njegovom trećem studijskom albumu iz 1975. godine, zaštitnika potlačenih i marginalaca, govoriće: Hrvoje Horvat, zagrebački rock kritičar, novinar i kolekcionar gitara, Zoran Panović, beogradski novinar, koji je šest puta bio na Springstinovim koncertima i Dejan Cukić, beogradski muzičar i prevodilac izdanja, koji opaskama u fusnotama, još jednom otkriva zavidnu erudiciju iz pop i rok kulture.

Moderatorka je Katarina Lazić, urednica književno-tribinskog programa u Parobrodu.

 

Tokom promocije emitovaće se i inserti iz filma ’’Springsteen and I’’, u kojima Peca Popović, rok kritičar, svedoči, da je Springstin šest godina pre rok magazina ’’Rolingstone’’, bio na naslovnici jugoslovenskog lista ’’Rock’’!

Nekadašnji dezerter od regrutacije za Vijetnam, Boss je postao glasnikom ratnih američkih veterana. U mladosti hipijevski auto-stoper, pesnički odaje počast automobilima. Njegovi hitovi pozivi su za podizanje poljuljanog samopouzdanja, a sedam godina pisana ’’Born to Run’’ ispovest je o lečenju od depresije.

 

’’The Boss’’ do sada nije nastupio u Beogradu i Zagrebu. Najbliže ovim prostorima, bio je 2012. godine na koncertu u Trstu. Tadašnji američki predsednik Barak Obama nagradio ga je, prošle godine, najvišim odlikovanjem - predsedničkom medaljom Slobode.

 

makonda-tracker