kriminalistički zaplet

Pobednik je sam: Napeti roman Paola Koelja u prodaji od 15. avgusta

0

„Pobednik je sam” je napet roman Paula Koelja čija se radnja odvija u glamuroznom svetu mode i filma, sa kriminalističkim zapletom i temom opsednutosti slavom.

foto: Promo
foto: Promo

„Ljudi nikada ničim nisu zadovoljni. Ako imaju malo, žele mnogo. Ako imaju mnogo, žele još više. Ako imaju još više, žele da budu zadovoljni sa malo, ali nisu u stanju da se u tom smislu potrude.“

 

Priča koja sledi je ogledalo sveta u kojem živimo, gde nas trka za bogatstvom i uspehom često sprečava da čujemo ono što nam srce šapuće.

 

U romanu „Pobednik je sam” Koeljo nas vodi na Kanski filmski festival, gde se okupljaju slavne ličnosti iz sveta mode i filma. Neke od njih su se uspele do samog vrha i ophrvane su strahom da ne padnu sa tih visina. Jer novac, moć i slava za njih ulozi su zbog kojih su spremni na sve, po bilo koju cenu.

 

U ovom savremenom vašaru taštine sreću se ruski milioner Igor Malev, modni kreator i magnat Hamid Husein, američka glumica Gabrijela, ambiciozni detektiv Savoj, koji se nada da će rešiti slučaj svog života, i Jasmin, manekenka na pragu uspešne modne karijere…

 

Autor više bestselera prevedenih na preko 80 jezika, brazilski autor Paulo Koeljo smatra se najuticajnijim savremenim piscem. Njegova dela prodata su širom sveta u tiražu od preko 150 miliona primeraka i objavljena su u 170 zemalja.

 

Romanom „Alhemičar“, pričom koju smatraju bezvremenom i koja inspiriše generacije čitalaca, Paulo Koeljo je stekao svetsku slavu. Ušao je u Ginisovu knjigu rekorda 2009. godine kao autor čiji je roman („Alhemičar“) najprevođeniji na svetu. Rođen u Rio de Žaneiru 1947. godine, i dobitnik je brojnih prestižnih međunarodnih nagrada. Izabran je za člana Brazilske književne akademije 2002. godine.

 

Roman „Pobednik je sam” možete pronaći od 15. avgusta u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, kao i u onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

makonda-tracker