Glossy vas nagrađuje

Osvojite knjigu Keli Estiz - Devojka koja je pisala svilom

0

Istorijski roman. Na ostrvu Orkas razvijaju se dve paralelne priče: priča o Mej Ljen, mladoj Kineskinji rođenoj u Americi u drugoj polovini XIX veka, i priča o Inari, savremenoj devojci koja je nedavno završila fakultet i koja će slučajno otkriti i pustititi Mej Ljeninu priču na slobodu.

foto: Promo
foto: Promo

Romanom Devojka koja je pisala svilom Keli Estiz je ostvarila svoj dugogodišnji san da postane pisac. Zaljubljena u Sijetl i predele oko njega, u ovu knjigu je utkala veliki deo svoje ljubavi prema tom kraju, ali isto tako i jedan surovi istorijski period svoje domovine, preplićući priče dveju žena iz dva različita veka i dve različite kulture. Sa obelodanjivanjem jezive tajne stare preko sto godina, njihovi naizgled krajnje oprečni i nespojivi životi razotkriće se kao čvrsto povezani i štaviše nerazdvojivi.


Ostavši rano bez majke, Inara Erikson se privija uz oca i njemu za ljubav
posvećuje se međunarodnom poslovanju. Međutim, u trenutku kada joj predstoji blistava karijera u znamenitoj američkoj kompaniji, nasleđuje od svoje tetke imanje na ostrvu Orkas, gde je provela najlepši i ujedno najbolniji deo detinjstva. Dok se dvoumi da li da proda to nasledstvo kako bi otplatila studentski kredit ili da ispuni tetkinu poslednju želju i pretvori staru porodičnu kuću u hotel, jedno otkrovenje potpuno će joj pomrsiti račune: ispod klimave drvene stepenice pronaći će predivno izvezen rukav s prepoznatljivo kineskim vezom, ali čiji motivi pripovedaju potpuno neuobičajenu
priču. Uz pomoć mladog univerzitetskog profesora Danijela Čina, Inara će korak po korak početi da razotkriva istoriju zapisanu na tom rukavu, ali silno će se iznenaditi kada u njoj bude prepoznala i istorijat svoje porodice, i ne samo nje.


Naporedo s pričom o njoj, teče pripovest mlade Kineskinje Mej Ljen, proterane iz Sijetla u antikineskim nemirima. Ostavši bez čitave porodice i pukim slučajem donesena na Orkas, Mej Ljen započinje novi i potpuno drugačiji život o kom želi da ostavi trag, ali istovremeno ne zaboravlja ni nepravdu nanesenu njoj samoj i čitavom njenom narodu.

 

Iako su im sudbine potpuno različite, Inara i Mej Ljen vole isto ostrvo, dozivaju ih iste vode. Kroz uzbudljivu priču o ljubavi, smrti, rasizmu i borbi jedna junakinja uspeva da nemušto ispripoveda svoju priču, druga da se otrgne od senki prošlosti.

 

 

Glossy svojim vernim čitaocima nudi priliku da osvoje knjigu Keli Estiz - Devojka koja je pisala svilom, a svi zainteresovani mogu se prijaviti putem mejla redakcija@glossy.rs.


Molimo vas da u mejlu navedete svoje ime, prezime, broj telefona i naziv knjige za koju se prijavljujete.

 

Dobitnici će biti obavešteni mejlom.

makonda-tracker