novi projekat

Zavirite iza kamera: Snimanje filma Upoznajte Kornelija protiče u izvanrednom raspoloženju (FOTO)

0

U produkciji Školske redakcije Obrazovno-naučnog programa RTS-a počelo je snimanje tinejdž komedije sa elementima fantastike “Upoznajte Kornelija”.

foto: Promo
foto: Promo

Ovo je još jedna u nizu bajki o najvećim srpskim kompozitorima. Njen glavni junak je Kornelije Stanković, koji je živeo i stvarao u devetnaestom veku, na severu naše zemlje.

Bajka je zasnovana na Stankovićevim biografskim podacima, ali smo je upleli sa izmaštanim likovima današnjice – studentom muzike Brankom (koji se, zarad pridobijanja pažnje svoje koleginice Milke (ljubiteljke Kornelijevog opusa), prerušava u njega. Tako počinje zaplet ove romantične, ali istovremeno i mistične i duhovite storije koja vodi gledaoce sve do završetka (a da li je tradicionalno srećan – videćemo). Naravno, muzičke numere (od najpoznatijih, koje su već odavno “ušle” u narod, “Što se bore misli moje” i “Milkina kuća”, na primer, u raznolikim, neočekivanim aranžmanima – do duhovne muzike za koju se muzikolozi slažu da je dosegla jedan impresivan nivo) bogato upotpunjavaju film, koji će konačni audio-vizuelni dizajn dobiti u postprodukciji.

 

1 / 10 Foto: Promo

 

U glavnim ulogama su Anton Gerzina (kao Branko/Kornelije), Saša Sinđelić (Milka), Ognjen Đukić (mali Kornelije), Mateja Đukić (Kornelijev drug Fedor), Branka Pujić (veštica), Dorotea Đanetaki i Luka Pešić (Danica i Radgost), Branislav Zeremski (Riđički, Kornelijev mecena), Vladislav Bajac (patrijarh Rajačić), Slobodan Ninković (ruski patrijarh Rajevski), Gordana Stijačić, Zdenko Kolar itd.

Urednik filma je Ana Pavlović, scenarista Marija Ćirić, koscenarista i reditelj Ilija Gajica, izvršni producent Svetlana Bandić, direktor fotografije Milan Grbić, scenograf Tanja Ivanović, kostimograf Natalija Lukić, majstor zvuka Miroslav Gojković, montažer Vladimir Radovanović, dizajner grafike i animacija Tanasije Kunijević, dizajner zvuka Aleksandar Zoričić.

 

makonda-tracker