in memoriam

7 najznačajnijih uloga koje su obeležile karijeru čuvenog Rodžera Mura (FOTO)

Karijeru proslavljenog glumca Rodžera Mura dugu osam decenija obeležile su brojne uloge u kultnim serijama i filmovima, a najzapaženije su one u filmovima o Džejmsu Bondu.

0
1 / 7 Foto: Profimedia

Kada je napisan scenario za prvi film o Džejmsu Bondu, za glavnu ulogu bio je predviđen upravo Rodžer Mur, međutim, kako je bio zauzet oko snimanja serije Svetac, glumac je ovu ponudu odbio, pa se prvi put u ulozi najpoznatijeg tajnog agenta našao 1973. godine, u filmu pod nazivom Živi i pusti druge da umru (Live and Let Die).

 

Mur se nakon ovog ostvarenja našao u još narednih šest filmova o čuvenom agentu Džejmsu Bondu: Čovek sa zlatnim pištoljem (The Man with the Golden Gun, 1974), Špijun koji me je voleo (The Spy Who Loved Me, 1977), Operacija Svemir (Moonraker, 1979), Samo za tvoje oči (For Your Eyes Only, 1981), Oktopusi (Octopussy, 1983), Pogled na ubistvo (A View to a Kill, 1985).


Preminuo slavni britanski glumac Rodžer Mur

 

Mur se kao Bond, sa snimljenim filmom Pogled na ubistvo 1985. godine konačno i penzionisao, a upravo ove uloge smatraju najznačajnijima u njegovoj osam decenija dugoj karijeri.

 

Podsećamo, porodica slavnog glumca danas je sa javnošću podelila vesti o smrti glumačke legende, koja je preminula u 89. godini, nakon kraće borbe sa teškom bolešću.

makonda-tracker