niz uspeha se nastavlja

Dobra žena: Film Mirjane Karanović prikazan na preko 50 festivala i osvojio 15 nagrada

0
"Dobra žena", debitantski rediteljski film glumice Mirjane Karanović je pre nešto više od godinu dana premijerno prikazan na prestižnom Sandens filmskom festivalu.
foto: Promo
foto: Promo

Ovo je za "Dobru ženu" bila svetska premijera, nakon koje je usledilo prikazivanje na Festu, gde je Mirjana Karanović dobila nagradu za najbolju glumicu u istoimenom filmu.

 

Od tada, pa do danas "Dobra žena" ne prestaje da niže uspehe na regionalnim i inostranim filmskim festivalima. Film je prikazan na preko 50 festivalskih smotri, na kojima je osvojio čak 15 nagrada. Osim dve nagrade na Festu, za Mirjanu Karanović i "Dobru ženu" stigla su i priznanja sa nekoliko američkih, zatim sa festivala iz Hrvatske, Belgije, Crne Gore, Italije i drugih zemalja.

 

I prestižni magazin „Variety“ je u jednom od svojih izdanja uvrstio našu glumicu među deset evropskih autorki na koje treba obratiti pažnju. „Variety“ pravi slične izbore već neko vreme na raznim festivalima, a ovaj izbor se desio povodom Sidney Film Festivala na kojem je Mirjana Karanović bila gošća, upravo sa filmom „Dobra žena“.

 

foto: Promo

Podsećamo, „Dobra žena“, za koju je Mirjana pisala i scenario, uz saradnike Stevana Filipovića i Darka Lungulova, je film o suočavanju i spoznaji. Osnovna ideja je suočavanje sa ličnom prošlošću. Nakon trideset godina braka, glavna junakinja saznaje tajnu o svom mužu, zbog koje je prisiljena da donese tešku odluku - da li će nastaviti da živi skrivajući istinu od sebe same, ili će ostaviti sve ono što je do tada stekla i započeti novo poglavlje, što je u njenim godinama prilično zastrašujuće.

 

U filmu „Dobra žena“ pored Mirjane Karanović uloge tumače i Boris Isaković, Hristina Popović, Goran Navojec, Ksenija Marinković, Jasna Đuričić, Anđelika Simić, Milan Marić i drugi…

 

Mirjana Karanović trenutno promoviše film “Rekvijem za Gospođu J.” Bojana Vuletića, čija nas premijera očekuje uskoro na Festu, gde će ovaj film biti prikazan nakon učešća na Berlinalu.

makonda-tracker