svetski

Holivudski kaskader Kalojan Vodeničarov član ekipe filma Jesen samuraja

0
Tim koji radi na snimanju ovog filma angažovao je čuvenog bugarskog kaskadera Kalojana Vodeničarova kako bi scene borbi bile što vernije prikazane.
foto: Nataša Ilić
foto: Nataša Ilić

Vodeničarov je učestvovao u brojnim holivudskim spektaklima kao kaskader, stanter i koordinator borilačkih veština (“Džejson Born”, koji je trenutno u bioskopima, “Nemoguća misija – Otpadnička nacija”, “Egzodus: Bogovi i kraljevi”, “Svetski rat Z”, Troja, “Plaćenici 2 i 3”..), a domaća publika će uskoro moći da vidi deo njegovog umeća i u filmu "Jesen samuraja", reditelja Danila Bećkovića.

 

foto: Nataša Ilić

Kaskader je najviše vremena proveo s glumcem Petrom Strugarom, za koga kaže da mu se odmah dopao, jer je mlad, talentovan, a pohvalio je i njegov atletski duh.

U filmu 'Jesen samuraja', Petar Strugar nije želeo dublera, već je sve sam želeo da izvede. Ali sam ga podsetio na Marfijev zakon, i da ne 'čačka mečku'," rekao je Vodeničarov i dodao: "Glumci ponekad i ne žele da ih zamene, iako im osiguravajuća društva to brane. Dubler se povredi i njega zameniš, ali kad se glumac povredi to je sasvim druga stvar, može čak da dođe i do prekida snimanja filma. Dešava se i da dubler ne bude dobar kao glumac koji je savršeni atleta, a mogu vam navesti nekoliko takvih. Tom Kruz, na primer," uputio nas je bugarski stručnjak koji za slavnog Kruza kaže da je izuzetan vozač, u šta se uverio tokom snimanja poslednjeg nastavka iz serijala "Nemoguća misija".

foto: Nataša Ilić

"U filmu 'Jesen samuraja' ima nekoliko različitih scena borbe koje se uklapaju u moju viziju borbe. To ne mora nužno biti kineski stil, već mešavina različitih vrsta brorbe. Tim s kojim sam radio i ja osmislili smo scene koje su se dopale i reditelju i glumcima, i mislim da će biti dobro," izjavio je Vodeničarov u intervjuu za Tanjug.

makonda-tracker