Konačno

Neobičan ljubavni par: Emir Kusturica i Monika Beluči u Veneciji

0
Uvek dobro obavešteni Varajeti javlja da će novi film renomiranog srpskog sineaste Emira Kusturice, Na Mlečnom putu, svetsku premijeru imati na 73. Filmskom festivalu u Veneciji.
foto: Promo
foto: Promo

Pored Kusturice, za nagradu će se boriti novi filmovi Toma Forda (Nocturnal Animals), Andreja Končalovskog (Paradise), Terensa Malika (Voyage of Time), Fransoa Ozona (Frantz), Denisa Vilneva (Arrival), Vima Vendersa (The Beautiful Days of Aranjuez)…

 

foto: Amel Emrić

Kusturici je ovo prvi dugometražni igrani film od Zaveta iz 2007. godine, a dopisnik Varajetija ga opisuje kao „avanturistički epik u kome Kusturica glumi čoveka u tri različita životna perioda, uključujući i ratni segment u kome glumi mlekadžiju zaljubljenog u ženu u tumačenju Monike Beluči. Pored Kusturice i italijanske dive Monike Beluči, najavljeno je da u filmu glumi čitav niz srpskih i regionalnih glumaca, uključujući Slobodu Mićalović, Sergeja Trifunovića, Predraga Mikija Manojlovića, Davora Janjića, Zorana Cvijanovića, Bajrama Severdžana, Petra Mirčevskog… Na Mlečnom putu je srpsko-britansko-američka koprodukcija, a datum domaće premijere još uvek nije poznat.

makonda-tracker