icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

USPEH U SVETU FILMA

Film Bez stepenika biće prikazan na tri kontinenta

Podeli:

Film Marka Novakovića Bez stepenika, snimljen u produkciji Radio-televizije Srbije, koji je na letnjim filmskim festivalima u Srbiji do sada osvojio sedam nagrada za glumu i režiju.
Ovaj film kreće na put po revijalnim festivalima srpskog filma, koje svake godine organizuje je naša dijaspora, i koji će se održati na tri različita kontinenta.

Svi festivali na kojima će se prikazivati film Bez stepenika održavaju se u kontinuitetu, zbog velikog interesovanja naše dijaspore koja želi da održi kontakt sa Srbijom kroz uvid u najnovija ostvarenja srpske kinematografije. Treba istaći i da ove festivale prati i lokalna publika zemalja domaćina, koje iz godine u godinu ima sve više.

Film će prvo otvoriti 13. Festival domaćeg filma, koji se održava od 20. do 24. oktobra 2015. u Leposaviću, na Kosovu i Metohiji. Projekcija je zakazana za 20. oktobar u Centru za kulturu Sava Dečanac, sa početkom od 20.00 časova.

Nakon ovog prikazivanja Bez stepenika odlazi u Finsku na 5. Festival srpskog filma koji se održava u Helsinkiju od 23. do 25. oktobra 2015., u organizaciji Srpsko-finskog društva i Ambasade Republike Srbije u Finskoj.

U periodu od 29. oktobra do 15. novembra 2015. film kreće na prikazivanja u sedam australijskih gradova u sklopu održavanja 15. Festivala srpskog filma u Australiji. Sedambioskopskih projekcija filma Bez stepenika dogodiće se u tom periodu u prestižnim Hoyts bioskopima u sledećim gradovima: Sidneju, Melburnu, Kanberi, Adelaidu, Brizbejnu, Pertu i Vulagongu.

Film potom putuje i do Kanade na 8. Festival srpskog filma, koji će se održati od 11. do 14. novembra ove godine u Vankuveru. Ovaj festival, koji svake godine tradicionalno otvara Ambasador Republike Srbije u Kanadi, svoje projekcije prikazuje u bioskopu Vancuty Theatre.
Početkom decembra Bez stepenika odlazi u Sjedinjene Američke Države na Festival srpskog filma u Čikagu. Festival će se održati u periodu od 04. do 07. decembra, a film će biti prikazan u elitnoj bioskopskoj dvorani Muvico Theatre.

Televizijska premijera filma Bez stepenika zakazana je na RTS-u za prvu polovinu decembra 2015. godine.

Inicijalizacija u toku...