LISTA POBEDNIKA

73. DODELA EMI NAGRADA: Svi pobednici prestižnog događaja u Los Anđelesu

0

Noćas je u Los Anđelesu održana 73. dodela Emi nagrada, a rezultati ovog prestižnog događaja zanimali su čitav svet!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Nakon prethodne godine i virtuelne dodele nagrada, ovogodišnja ceremonija dodele Emi nagrada održana je u prostoru “Event Deck” u Los Anđelesu, umesto, tradicionalno, u dvorani Majkrosoft teatra.

 

 

Pobednici 73. dodele nagrada Emi jesu serija koja prati život britanske kraljevske porodice, Netfliksova Kruna, kao i Eplova komedija Ted Laso.

 

Ted Laso osvojio je čak 4 statue: za najbolju komediju među serijama, najboljeg glavnog glumca (Džejson Sudeikis), sporednu glumicu (Hana Vodingam), sporednog glumca (Bret Goldstajn).

 

Kruna je osvojila ukupno 11 nagrada, a Olivija Kolman i Džoš O' Konor osvojili su nagrade za najboljeg glumca i glumicu, dok su Džilijan Anderson i Tobajas Menziz najbolji sporedni glumci.

 

Britanska glumica Kejt Vinslet našla se na podijumu kao najbolja glumica u kategoriji limitiranih serija, za ulogu u Mer of Istaun, a njene kolege iz serije Ivan Piters i Džulijan Nikolson osvojili su nagrade u kategoriji za sporedne uloge.

 

Kao što je Kejt osvojila nagradu za žensku, tako je Juan Mekgregor najbolji glumac u mini-seriji Halston.

 

Damin gambit osvojio je nagradu za mini-seriju, a još neki od dobitnika su Džin Smart, Last Week Tonight With John Oliver, Saturday Night Live, Hacks, RuPaul's Drag Race, I May Destroy You, Hamilton...

 

 

makonda-tracker