uspesi

PODRŠKA za domaću kinematografiju: Mirjana Karanović na 78. FILMSKOM festivalu u Veneciji predstavlja SRBIJU

1

Mirjana Karanović našla se u Veneciji u društvu svetskih zvezda.

foto: Instagram
foto: Instagram

Glumica Mirjana Karanović brani boje Srbije na 78. Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji.

 

Reč je o novom projektu "Majka Mara", koji se naredna tri dana predstavlja u okviru Venecijanskog koprodukcijskog marketa. Ovaj projekat je koprodukcija Srbije, Luksemburga, Slovenije, Crne Gore i Bosne, a podržan je od strane Filmskog centra Srbije, ali i nacionalnih fondova u Luksemburgu, Sloveniji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, kao i podršku MEDIA programa.

 

 

Predstavljanje projekta "Majka Mara" u Veneciji podržalo je Ministarstvo kulture i informisanja, a glavne uloge u filmu igraće Vučić Perović, Mirjana Karanović i Ksenija Marinković. Film režira Mirjana Karanović, scenario je delo Mirjane Karanović, Maje Pelević i Ognjena Sviličića, a producent je Snežana van Hauvelingen. Takođe, u pitanju je produkcija kuće Тhis&Тhat.

 

— Uzbuđena sam i presrećna što smo ovde i što je baš naš projekat iz Srbije prošao ogromnu selekciju iz celog sveta. To je velika podrška i za mene kao filmsku umetnicu, ali i za našu kinematografiju — rekla je Mirjana Karanović za Kurir.

 

Priča filma "Majka Mara" prati život Mare, koja preživljava smrt sina jedinca. Ona kroz odnos sa mlađim muškarcem pokušava da se suoči s gubitkom i nađe način da nastavi dalje sa životom.

 

 

makonda-tracker