Premijera Albatrosa na RTS-u

0
TV film Albatros biće premijerno prikazan u sredu 14. decembra u 20 časova na RTS 1 od 20 časova

Albatros je istorijska drama koja u sebi sadrži i elemente komedije situacije. Radnja TV filma je u najvećoj meri smeštena u dvorski salon kralja Milana Obrenovića, pred sam kraj devetnaestog veka. Pored prikaza stanja u Srbiji tog vremena, paralelni tok priče prati izlazak iz zatvora mladog pisca Branislava Nušića i njegov dolazak kod kralja Milana u audijenciju, u kojoj moli za pomilovanje od kazne zbog satirične pesme Dva raba, čije je objavljivanje i izazvalo kraljev gnev prema njemu. Scenario obiluje duhovitim dijalozima a sam kraj filma dovodi do neočekivanog obrta u radnji.

Mladom reditelju Filipu Čoloviću ovo će biti debitantska režija igranog TV filma na RTS-u koji je sniman u aprilu ove godine u Jugovu, letnjikovcu kralja Milana Obrenovića, a ovo je i prvi tekst dramskog pisca Bratislava Petkovića koji se realizuje kao TV scenario za Radio-televiziju Srbije. Urednik filma je Marko Novaković.

Uloge tumače: Bojan Žirović (kralj Milan Obrenović), Dragan Nikolić (Gligorije Giga Geršić), Milan Vranešević (Branislav Nušić), Ljubomir Bandović (Ilija Vlah), Andrej Šepetovski (Maćedonac), Dragan Vučelić (fotograf).

makonda-tracker