Dugoočekivana biografija

RENE ZELVEGER ODUŠEVILA KRITIKU ŠIROM SVETA: Film o holivudskoj ikoni Džudi Garland osvaja bioskope

0

Dugoočekivani biografski film o holivudskoj ikoni Džudi Garland stigao je u naše bioskope.

foto: promo
foto: promo

 

“Nikad nije lako glumiti ikonu, ali Rene Zelveger je dorasla izazovu! Briljantna izvedba kojoj bi aplaudirala i sama Garlandova.“ - Hollywood reporter

 

„Sjajna Rene Zelveger donosi topao, iskren i promišljen portret Džudi Garland.“ - Guardian

 

 

Rene Zelveger oduševila je kritiku širom sveta svojom glumom i transformacijom. Producenti I reditelj nisu imali dilemu kada su pozvali Rene da glumi u ovom filmu, a i Rene se odmah zainteresovala za ulogu, možda I zbog činjenice da je I sama veliki obožavalac ove dive:

 

- Ovo je bila prilika I izazov koji nisam smela da propustim. Džudi Garland smatraju jednom od najlepših i najsnažnijih glasova u svetu zabave svih vremena. Prvo sam bila iznenađena zašto su onda pozvali mene za tu ulogu – duhovito je odgovorila Rene kada su je upitali da li se dvoumila da prihvati ulogu.

 

Ovo je prvi celovečernji film o jednoj od najvećih ikona Zlatne ere Holivuda, posle mnogobrojnih biografija, dokumentarnih filmova i serija. Razlog zašto se toliko čekalo na film se možda može naći u jednom od najpoznatijih citata same Džudi Garland: “Uvek budi prvorazredna verzija samog sebe, umesto drugorazredna verzija nekog drugog.”

 

Film prati Džudi Garland koja stiže u London 1968. na seriju rasprodatih koncerata u čuvenom klubu Talk of the Town. 30 godina nakon njene legendarne uloge u filmu Čarobnjak iz Oz-a, Džudin glas je već oslabio, a drama njenog života je u punom jeku. Sprema se da po peti put uplovi u bračne vode i još uvek veruje u ljubav. Ali, i dalje je ranjiva. Provodi svoj životni vek od 47 godina radeći od toga 45, umorna je i more je upomene na svoje izgubljeno detinjstvo u Holivudu, a sve što želi je da bude kod kuće sa svojom decom. Postavlja se pitanje da li će imati snage da nastavi dalje?

 

foto: promo

Rene Zelveger (Renée Zellweger), dobitnica Oskara za film Hladna planina (i još dve nominacije za filmove Dnevnik Bridžit Džouns i Čikago) se već spominje u trci za Oskara za ulogu holivudske ikone Džudi Garland u filmu Džudi (Judy). U ostalim ulogama gledaćemo: Jessie Buckley (Rat i mir), Finn Wittrock (Američka horror priča) i Michael Gambon (Hari Poter). Reditelj filma je Rupert Goold.

 

U filmu ćemo slušati neke od njenih najpoznatijih pesama, uključujući i legendarnu pesmu “Iznad duge” (Over the Rainbow). Film Džudi je oda njenom nezaboravnom glasu, želji za ljubavlju i životom i neprolaznom stilu ove holivudske ikone.

 

 

makonda-tracker