28. maja do 1. juna

NAJNOVIJA FRANCUSKA FILMSKA OSTVARENJA NA VELIKOM PLATNU: Objavljen program Festivala francuskog filma

0

Od 28. maja do 1. juna u Kombank Dvorani održaće se novoosnovani Festival francuskog filma na kom će u okviru glavnog program biti prikazano osam najnovijih francuskih filmskih ostvarenja, kao i retrospektiva svih filmova nedavno preminule rediteljke Anjes Varde.

foto: promo
foto: promo

Gost Festivala biće francuski reditelj Erik Laven čiji će film „Bez filtera” (Chamboultout/ No filter) otvoriti ovu kulturno-filmsku manifestaciju u prestonici.

 

Domaća publika imaće prilike da vidi i dva filma koja će biti prikazana na ovogodišnjem Međunarodnom filmskom festivalu u Kanu, a to su „Laka devojka“ (Une Fille Facile/An Easy Girl) rediteljke Rebeke Zlotovski i film „Sibil“ (Sibyl) rediteljke Žistin Triet koji će zatvoriti ovaj filmski događaj 1. juna od 19:30h.

 

foto: promo

Među ostalim filmovima naći će se “Jaovo putovanje” („Yao“) reditelja Filipa Godoa, „Varda By Agnes“ rediteljke Anjes Varde, „Kazanova, poslednja ljubav“ (Casanova, Last Love“) reditelja Benoa Žakoa, „Osećam se dobro” (I Feel Good) reditelja Benoa Delepina i Gustava Kervena, „15 minuta rata“ (L’intervention/15 Minutes Of War) reditelja Freda Grivoa.

 

Ulaznice za Festival francuskog filma mogu se kupiti na blagajni Kombank Dvorane od petka 10. maja. Cene ulaznica su 400 dinara po projekciji u okviru glavnog programa, a za filmove Anjes Varde cena će biti simboličnih 100 dinara.

 

 

makonda-tracker