NAJNEPRESTIŽNIJE PRIZNANJE

KO ĆE OSVOJITI OSKARA JOŠ SE NE ZNA, ALI ZATO ZNAMO KO JE DOBITNIK ZLATNE MALINE: Saznajte ko je ubedljivo najgori glumac na planeti

0

Noćas je dodela prestižnog Oskara, ali zloglasne Zlatne maline su već dodeljene

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Američki predsednik Donald Tramp i komedija o Šerloku Holmsu dobili su u subotu "nagrade" za najgora filmska ostvarenja u protekloj godini.

 

"Holmes & Watson", u kojem glume Vil Ferel i Džon Si Rajli, najveći je "dobitnik", sa osvojene četiri Zlatne maline, uključujući za kategoriju najgoreg filma i najgoreg rimejka, rip-off-a ili nastavka.

 

Rajli je proglašen najgorim sporednim glumcem u, kako je rekao utemeljitelj nagrade Džon Vilson, "bezveznoj parodiji" klasične britanske detektivske priče.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CINER (@sejaciner) on

 

Zlatna malina ili "Razzie", nagrada je koja se dodeljuje za najgora filmska ostvarenja a utemeljena je 1980. kao suprotnost holivudskim Oskarima.

 

Tramp je osvojio Zlatnu malinu za najgoreg glumca za uloge u dva dokumentarna filma: "Death of a Nation" konzervativnog reditelja Dineša D'Suze i u "Fahrenheit 11/9" liberalnog Majkla Mura.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by JUANPALLYWOOD (@juanpallywood) on

 

Savetnica Bele kuće Kelien Konvej proglašena je najgorom sporednom glumicom zbog svog arhivskog snimka korišćenog u filmu "Fahrenheit 11/9".

 

U neuobičajenom obrtu, Melisa Mekarti je dobila Zlatnu malinu za najgoru glumicu za svoju ulogu u komediji "The Happytime Murders" kao i nagradu "Razzie Redeemer", koje se svake godine dodeljuju onome ko se najbolje "iskupi" za prethodne glumačke grehe, za dramu "Can You Ever Forgive Me?" nominovanu za Oskara.

 

Film "Gotti" o pokojnom njujorškom mafijaškom kumu Džonu Gotiju ostao je bez nagrada uprkos tome što je imao šest nominacija.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Movie News On Instagram? (@updates_in_cinema_v2.0) on

 

Statua Zlatne maline košta oko pet dolara i u obliku je "maline veličine loptice za golf" koja se nalazi na rolni filma od 8 mm, a cela je obojena zlatnom bojom.

 

Naziv raspberry (malina) koristi se u izrazima u kojima se želi uskratiti poštovanje, poput "blowing a raspberry". Naime, u slengu ta fraza (blowing a raspberry ili blowing a strawberry) znači proizvoditi zvuk sličan ispuštanju gasova, s ciljem da se jedna ili više osoba ismeju.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nawab (@watchuwatchin) on

 

Za nominovane i dobitnike glasa oko hiljadu članova Zlatne maline iz 24 zemlje, koji se za 40 dolara u udruženje mogu učlaniti mogu preko interneta.

 

 

makonda-tracker