od 23. do 30. novembra

Predstavljen program 24. Festivala autorskog filma

0

Film japanskog reditelja Hirokazu Korede „Kradljivci“ svečano će otvoriti 24. Festival autorskog filma 23. novembra. Festival će trajati do 30. novembra 2018. godine.

foto: promo
foto: promo

Publika će ove godine imati priliku da prisustvuje kako je direktor Festivala Igor Stanković rekao ‚‚24. Festivalu autorskog filma, sa fenomenalnim i kvalitetnim programom, najvećim do sada’’.

 

Pored Glavnog programa, tu su i programi ‚‚Hrabri Balkan’’, ‚‚Bande a part’’, ‚‚Cinéfondation’’, ACID kao i specijalne projekcije.

 

U Glavnom programu biće prikazano dvadeset šest ostvarenja, od kojih će se deset takmičiti za Gran Prix nagradu ‚‚Aleksandar Saša Petrović’’. Filmovi domaćih reditelja koji će biti u takmičarskom programu su ‚‚Teret’’ Ognjena Glavonića, ‚‚Ti imaš noć’’ Ivana Salatića i ‚‚Granice, kiše’’ Vlastimira Sudara i Nikole Mijovića. – naveo je umetnički direktor Srđan Vučinić.

 

- U okviru ACID programa, u saradnji sa Francuskim institutom uvedena je novina, ACID pop, koji ima za cilj otvaranje dijaloga između publike i reditelja filma - Istakla je operativna direktorka Festivala Milena Debeljković.

 

Ove godine Festival sa zadovoljstvom prikazuje i retrospektivu velikog francuskog reditelja Žaka Riveta. Retrospektivu će otvoriti film ‚‚Kaluđerica’’ 25. novembra u 20 časova u Velikoj Sali Jugoslovenske Kinoteke, a pre same projekcije, od 19 časova, biće predstavljeno prvo izdanje knjige Fakulteta za Medije i komunikacije pod nazivom ‚‚Žak Rivet: Tekstovi i razgovori’’.

 

Kako su na konferenciji naveli direktor Festivala Igor Stanković i umetnički direktor Srđan Vučinić, gledaoci će imati priliku da pogledaju najbolje autorske filmove ovogodišnje produkcije kroz drugačiji pogled na život i planetu koju neprekidno pustoše vojske, mediji, korporacije, povelje i zakoni.

 

Glavna lokacija festivala ove godine biće Kombank Dvorana, a festival će se održavati i u Domu omladine Beograda, Dvorani Kulturnog centra Beograda, bioskopu „Fontana“, bioskopu „Vlada Divljan“, Domu Kulture Studentski grad, bioskopu Art Kolarčeva Zadužbina.

 

 

makonda-tracker