Po poznatoj knjizi

Lizabet Salander se vraća u četvrtom nastavku serijala "Milenijum": Film "Ono što nas ne ubije" stiže u domaće bioskope

0

Četvrti nastavak serijala "Milenijum" će biti prikazan od 7. novembra sa Kler Foj u glavnoj ulozi

Kler Foj kao Lizabet Salander u filmu 'Ono što nas ne ubije
Kler Foj kao Lizabet Salander u filmu "Ono što nas ne ubije"foto: promo

Film je ekranizacija četvrte knjige koja nosi naziv "Ono što nas ne ubije" koja je nastavak "Milenijum" serijala. ("Muškarci koji mrze žene", "Devojčica koja se igrala vatrom" i "Kule od karata"). Premijerno će biti prikazan 07. novembra u 20 časova u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center i u istom terminu u bioskopu Arena Cineplex u Novom Sadu. Karte su u prodaji na blagajnama bioskopa.

 

Dejvid Finičer, reditelj prvog filmskog naslova, ovaj put je preuzeo ulogu izvršnog producenta. U ovom nastavku se maksimalno trudilo da se zadrži autentičnost knjige, što se vidi po mnogo većoj zastupljenosti švedskih glumaca i ekipe filma.

 

U filmskoj verziji kultni lik Lizabet Salander igra glumica Kler Foj, a Mikaela Blomkvista švedski glumac Svevir Gudnason. U filmu se pojavljuje i bosanksa glumica Andreja Pejić, javnosti poznata kao najpoznatiji svetski transrodni model.

 

U filmu "Ono što nas ne ubije" pratimo Lizbet Salander koja spašava nedužne žene od nasilnih muškaraca i ispravlja nepravdu. Uhvaćena u mrežu kriminala i zločina suočava se sa starom porodičnom tajnom.

 

Kroz radnju filma saznajemo jednu porodičnu tajnu i upoznajemo dve potpuno različite žene. Na momente pomišljamo da je Lisabet u svojim spasilačkim pohodima zaboravila da spase jednu jako bitnu osobu, svoju sestru, ali stvari nisu onakve kako izgledaju na prvi pogled.

 

Film 'Ono što nas ne ubije
Film "Ono što nas ne ubije"foto: promo

U otkrivanju istine pomaže joj novinar Mikael Blomkvist. Strah, napetost i nove pretnje s kojima se suočavaju će primorati beskompromisnoga lovca na istinu i genijalnu ekscentričnu hakerku na opasnu igru. Lizbet Salander je snažna žena, koja nailazi na mnogo prepreka, na trenutke nam se čini da gubi, ali uvek nastavlja dalje ka ostvarenju svojih ciljeva. Samu radnju filma opisuje veliki broj akcionih scena i automobilskih trka. Svi glumci su u toku snimanja filma bili u odličnoj fizičkoj formi da bi zajedno sa kaskaderima realizovali sve ono što priča od njih traži.

 

Knjiga  "Ono što nas ne ubije" u Americi je ostvarila status bestselera, a kod nas se knjiga sa filmskim koricama može kupiti u knjižarama izdavačke kuće "Čarobna knjiga".

 

 

makonda-tracker