dešavanja

Tajanstvena spisateljica megapopularnih knjiga: Film "Groznica Ferante" od 20. oktobra u Beogradu, Novom Sadu i Subotici

0

Povodom "Nedelje italijanskog jezika" biće održane projekcije dokumentarnog filma, koji govori o ogromnom uticaju ove jedinstvene autorke

Šta se zapravo zna o ovoj spisateljici popularne 'Napuljske tetrologije
Šta se zapravo zna o ovoj spisateljici popularne "Napuljske tetrologije"?foto: promo

Distributerska kuća Five Stars, Italijanski institut za kulturu u Beogradu i izdavačka kuća Booka tokom "Nedelje italijanskog jezika" 20, 21, i 22. oktobra u Beogradu, Subotici i Novom Sadu organizuju specijalne projekcije filma "Groznica Ferante".

 

Ovaj dokumentarac je priča o „ludilu“ nazvanom Ferante, osobi koju književni kritičari sa raznih strana sveta smatraju najznačajnijim savremenim italijanskim piscem čije su knjige prodate u preko 5 miliona primeraka širom sveta.

 

Zahvajujući megapopularnosti "Napuljske tetralogije" i misterioznom identitetu autorke, Ferante je postala globalna literarna senzacija.

Magazin "Time" proglasio ju je za jednu od 100 najuticajnijih osoba na svetu, a njena izdanja grozničavo se očekuju u knjižarama širom sveta.

 

Gledaoci će upoznati veliki uticaj ove tajanstvene spisateljice
Gledaoci će upoznati veliki uticaj ove tajanstvene spisateljicefoto: promo

Film "Groznica Ferante" drži pažnju gledalaca sve vreme i trudi se da razotkrije tajnu fenomena uspeha Elene Ferante kod čitalaca širom sveta, od SAD, preko Evrope i Indije, pa sve do Japana. Publika će imati priliku da vidi i šta o tom fenomenu misle prevodilac En Fontejn i veliki savremeni pisci kao što su Džonatan Frenzen i Roberto Saviano.

 

Specijalne projekcije u Beogradu biće prkazane u subotu 20. oktobra u Dvorani Kulturnog centra Beograda od 18h i 20h, dok će između dva prikazivanja od 19.30h biti organizovan razgovor koji će moderirati spisateljica Ana Rodić, a na kome će učestvovati reditelj Đakomo Durzi, teoretičarka i kolumnistkinja Marija Ratković, novinarka i spisateljica Ana Vučković i direktor izdavačke kuće Booka Ivan Bevc. Sutradan, 21. oktobra reditelj Đakomo Durzi putuje na premijeru filma u Subotici koja će od 19h biti organizovana u bioskopu Eurocinema, dok je specijalna projekcija 22. oktobra od 19h na repertoaru Kulturnog centra Novi Sad.

 

Gledaocima će biti otkrivena tajna uspeha Elene Ferante
Gledaocima će biti otkrivena tajna uspeha Elene Ferantefoto: Promo

Posetioci će na događaju u Beogradu, Subotici i Novom Sadu uz poseban popust od 20% moći da kupe knjige "Napuljske tetralogije", Elene Ferante objavljenje u Srbiji.

 

 

makonda-tracker