uskoro

Novi film Rajana Goslinga: "PRVI ČOVEK NA MESECU" od 11. oktobra u našim bioskopima

0

Ovaj poznati glumac se opet združio sa rediteljem Damijenom Šazelom da prikaže životnu priču legendranog austronauta na velikom platnu

Rajan Gosling u filmu 'Prvi čovek na mesecu
Rajan Gosling u filmu "Prvi čovek na mesecu"foto: Promo

Na krilima uspeha koji je ostvario film La La Land, reditelj, dobitnik Oskara, Damijen Šazel i glumac Rajan Gosling ponovo udružuju snage u filmu "PRVI ČOVEK NA MESECU", koji prikazuje priču o Nasinoj misiji sletanja na Mesec, sa fokusom na Nilu Armstrongu i periodu od 1961. do 1969. godine. Ovaj film, prikazan iz prvog lica i baziran na knjizi Džejmsa R. Hansena, istražiće žrtvu i cenu jedne od najopasnijih misija u istoriji.

 

“Mislim da od trenutka kada sam naučio šta je Mesec, znao sam i da je neko po imenu Nil Armstrong hodao po njemu” izjavio je Rajan Gosling.

 

Nil Arsmstrong je sinonim za Mesec ali sam shvatio, nakon čitanja knjige Džejmsa Hansena, da sam znao izuzetno malo o svakom od članova posade. Na emotivnom nivou, bio sam iznenađen kada sam saznao koliko su mnogo gubitaka Nil i njegova žena Dženet doživeli pre i tokom ovih istorijskih misija. Na praktičnom nivou, mislim da sve do sada nisam zaista shvatao koliko su sve ove misije bile opasne. Kako su klaustrofobične i krhke bile kapsule i kako je tehnologija bila primitivna u odnosu na današnje standarde. Uvek me je privlačila ekstremnost ove priče. Ono što je za mene jedinstveno u ovoj priči je to do kojih se ekstremnih granica išlo zarad uspeha. Ne mogu da zamislim bolju sponu od intimnosti Armstrongovog privatnog života i beskonačne prirode kosmosa sa kojom je neraskidivo vezan.”

 

Rajan Gosling u filmu 'Prvi čovek na mesecu
Rajan Gosling u filmu "Prvi čovek na mesecu"foto: Promo

Film "PRVI ČOVEK NA MESECU" (FIRST MAN) od četvrtka, 11. oktobra naći će se na redovnom repertoaru bioskopa: Cineplexx UŠĆE Shopping Center, Cineplexx Delta City, Cineplexx BIG Beograd, Roda, Tuckwood, Cine Grand Capitol Park Rakovica, Kombank dvorana, Fontana, Arena (Novi Sad), CineStar (Novi Sad), Kulturni centar Novi Sad, Cineplexx Niš, Cineplexx Kragujevac Plaza, CineStar (Zrenjanin), CineStar (Pančevo), Vilin grad (Niš), Kvart (Kraljevo), Eurocinema (Subotica), A. Lifka (Subotica), Ekran (Sombor), Dom kulture Čačak, Art (Užice), Dom kulture Pirot, Leskovački kulturni centar, LM (Šabac), Kulturni centar Gornji Milanovac, Centar za kulturu Valjevo, Kulturni centar Jagodina, Cineplexx Priština, Kino ABC (Priština), DokuFest (Prizren), Cineplexx MNE Delta City (Podgorica), Cadmus Cineplex (Budva) i Cinema 213 (Nikšić).

 

makonda-tracker