novo

Novi film Spajka Lija stiže u naše bioskope: Pogledajte "Blackkklansman" od 27. septembra

0

Filtriraj mržnju, reci ne rasizmu! Dobitnik nagrade Grand prix na Kanskom festivalu, film "Blackkklansman", koji se bavi borbom za građanska prava i jednakost, ovog četvrtka stiže u domaće bioskope. Ova interesantna filmska priča, zasnovana je na istinitim događajima.

BLACKKKLANSMAN
BLACKKKLANSMANfoto: Promo

Fantastični vizionar, Spajk Li, predstavlja nam neverovatnu priču o jednom američkom heroju.

 

Početak sedamdesetih godina prošlog veka bio je period velikih društvenih previranja i borbe za građanska prava i jednakosti. Ron Stelvort postao je prvi afro-američki detektiv u policiji Kolorado Springsa, ali njegov dolazak dočekan je sa skepsom i otvorenom netrpeljivošću prema njemu. Bez obzira na sve, on je rešen da uspe u poslu i učini da se za njegovo ime sazna i tako pomogne svojoj zajednici. Veoma hrabro ulazi u rizičnu misiju, da se infiltrira među članove Kju Kluks Klana.

 

BLACKKKLANSMAN
BLACKKKLANSMANfoto: Promo

Predstavljajući se kao rasistički ekstremista, Ron kontaktira članove grupe i vrlo brzo postaje član samog jezgra, čak postaje i prisan u odnosu sa Dejvidom Djukom, Velikim Čarobnjakom Klana, koji ga čak i pohvaljuje za posvećenost napretku Bele Amerike. Kako tajna akcija postaje sve komplikovanija, Ronov kolega, Filip Zimerman, ulazi u misiju tako što odlazi na sastanke Klana i predstavlja se kao Ron, onda kada je nemoguće izbeći uživo susretanje. Tako su dva detektiva uspela da uruše jednu od najozloglašenijih organizacija na svetu.

 

BLACKKKLANSMAN
BLACKKKLANSMANfoto: Promo

Reditelj Spajk Li je povodom svog novog ostvarenja izjavio:

Ovaj film je analiza sveta u kom živimo. Ovaj film je analiza kulturološke borbe ljubavi i mržnje. Nadamo se i molimo se da će se svi ljudi širom sveta povezati sa ovom temom."

 

 

makonda-tracker