uskoro

Počelo je snimanje kratkog i poučnog filma "Mališan", čije se premijerno prikazivanje očekuje već u oktobru

0

U etno selu Amerić nadomak Mladenovca počelo je snimanje filma "Mališan" u režiji Danila Bećkovića, a po scenariju Dimitrija Vojnova, kreativnog tandema koji stoji iza hit filmova "Jesen samuraja" i "Mali Budo".

Film MALIŠAN'
Film MALIŠAN"foto: Promo

Ovaj kratkometražni film prati petnaestogodišnjeg dečaka koji tokom boravka u idiličnoj vikendici sa roditeljima otkriva vest o epidemiji zombi-virusa.

 

Primećujući da se isto dešava i u njegovoj okolini, umesto da beži, prva reakcija mu je da tu situaciju ovekoveči i objavi na društvenim mrežama ne zapažajući da njegovi najbliži gube bitku sa virusom.

 

Katarina Žutić i Slaviša Čurović
Katarina Žutić i Slaviša Čurovićfoto: Promo

Glavna uloga poverena je zvezdi evropskog filma, finskom glumcu Oni Tomili. Njegove roditelje igraju Katarina Žutić i Slaviša Čurović.

Srećan sam što smo uspeli da za glavnu ulogu dobijemo glumca koga smo želeli“, rekao je scenarista filma Dimitrije Vojnov na konferenciji za novinare, napominjući da "Ekipa filma ovim ostvarenjem želi da se bavi aktuelnom temom otuđenja i uticaju savremene tehnologije i pitanjem da li više verujemo svojim očima ili vestima sa interneta".

On je takođe najavio da će ovo biti jedno višeslojno ostvarenje koje će biti, pre svega, zabavno, napeto, strašno i duhovito.

 

Sa snimanja, Katarina i Slaviša
Sa snimanja, Katarina i Slavišafoto: Promo

Reditelj filma Danilo Bećković je rekao da će "Mališan" trajati oko 5 minuta i biće dostupan na svim medijskim platformama.

Potrudićemo se da film prikažemo na različitim filmskim festivalima, a u bioskopima će biti prikazivan kao kratki film pre dugometražnih filmova slične tematike", rekao je Danilo

Direktor fotografije Dušan Ivanović, napomenuo je da će se film snimati u 8K rezoluciji sa kamerom Red Helium i da će vizuelnom identitetu umnogome doprineti i sjajna lokacija na kojoj će snimanje odvijati.

 

Sa novinske konferencije
Sa novinske konferencijefoto: Promo

Pokušali smo da definišemo stil koji odgovara žanru, a zahvaljujući produkciji dobili smo najsavremeniju tehniku", dodao je Dušan.

Premijerno prikazivanje se očekuje već u oktobru, kako je rečeno na novinarskoj konferenciji.

 

 

makonda-tracker