odložena premijerA

Premijera filma "Kralj Petar Prvi" pomerena za 5. decembar

0

Zbog obimnosti, kao i velikih zahteva produkcije tokom završnih scena, pomeranje datuma bilo je neizbežno.

Lazar Ristovski kao kralj Petar Prvi
Lazar Ristovski kao kralj Petar Prvifoto: Promo

Premijera filma "Kralj Petar Prvi", ranije najavljena za 11. novembar, pomerena je i održaće se 5. decembra.

 

Radovan Vujović u filmu 'Kralj Petar Prvi
Radovan Vujović u filmu "Kralj Petar Prvi"foto: Promo

Ekipi filma “Kralj Petar Prvi” je preostalo nekoliko snimajućih dana na ostrvu Krf, u Grčkoj, ali je zahtevna produkcija upravo tih scena usporila ranije dogovoren ritam snimanja.

Scene koje bi trebalo da snimimo na Krfu su najznačajnije za naš film, i prikazivaće ponovno rađanje države Srbije posle ogromnih gubitaka. One su najvažnije, ali su istovremeno produkcijski najzahtevnije i najskuplje u filmu, i potrebna su nam dodatna sredstva. Pošto smo i do sada poštovali svaki zahtev reditelja Petra Ristovskog, ni ovoga puta neće biti drugačije, jer želimo da napravimo film u potpunosti dostojan velike tragedije srpskog naroda. Imamo veliku odgovornost prema filmu koji je jedan od najvećih istorijskih spektakla sniman na našim prostorima, i ne želimo da nešto nedostaje", objasnio je Lazar Ristovski, glavni producent i glumac u filmu.

Film 'Kralj Petar Prvi
Film "Kralj Petar Prvi"foto: Promo

Film "Kralj Petar Prvi" nastao je po motivima romana Milovana Vitezovića "Čarape kralja Petra", dugo se pripremao, i sa veoma pažljivo odabranom mladom glumačkom ekipom, sniman u teškim uslovima više od tri meseca. Glavne uloge, pored Lazara Ristovskog u ulozi kralja Petra, tumače Radovan Vujović, Milan Kolak, Aleksandar Vučković, dečak Ivan Vujić, Danica Ristovski i mnogi drugi.

 

Film 'kralj Petar Prvi
Film "kralj Petar Prvi"foto: Promo

Karte se mogu zameniti ili vratiti na istom mestu na kome su kupljene.

 

 

makonda-tracker