posle 7 godina

Petar Pašić o dugoočekivanoj premijera filma "O bubicama i herojima": Film je kao melanholična pesma i u svakome će izazvati emociju

0

Film Petra Pašića „O bubicama i herojima“ konačno će se, sedam godina od završetka snimanja, naći pred publikom. I to, na ovogodišnjem Festu, 24. februara u Domu omladine. 

 

foto: Promo

 

Kako ste sarađivali sa glumačkom ekipom u kojoj među poznatim imenima neposrednošću i šarmom pleni dečak Ilija?

 

- Dok smo pisali scenario ja sam već u svojoj glavi vizualizovao likove. I to što vidite je upravo to. Svi su savršeni u likovima koje nose i sad kad bih mogao nešto da promenim - ništa ne bih promenio. Ilija je moj sin inače :) i u to vreme je imao sedam godina i hteo je još da glumi, a trebalo mi je dete koje dobro poznajem i od koga znam šta mogu da dobijem, pogotovu što ovo nije dečji film i gde se on bavi temama za "odrasle". Ilija je oduvek bio zreliji za svoje godine pa sam znao da će moći to da odradi na najbolji način, što je on i uradio.

 

Da li ste razmišljali o tome kojoj se publici obraćaju Vaše bubice i heroji?

 

- Ovaj film će voleti svako ko oseti emociju koju smo hteli da prenesemo i kome treba ovaj film. Meni lično je on kao neka pesma koja u meni izazove neko melanhonično osećanje, ali na neki čudan način daje neku nadu. Tako da sam siguran da će on naći svoju publiku.

 

Šta Vam znači premijera na Festu?

 

- Znači mi puno. Fest je prvi festival za koji sam čuo i čije sam hronike gledao. Kad sam bio mali sećam se pokušavao sam na svaki način da dodjem do karte za film „E.T“ koji je mislim bio 1983. na Festu. I nisam uspeo. Dugo sam bio tužan zbog toga. Tako da sad činjenica da će moj film biti na Festu je nekako nadoknada za tu kartu :).

 

Kakvi su dalji planovi za plasman filma - kod nas, ali i u inostranstvu za šta ovaj film svakako ima potencijala?

 

- O tome ćemo videti posle Festa, sigurno ćemo ga slati na festivale. Kako će ići sa distribucijom - videćemo, daćemo sve od sebe.

 

makonda-tracker