Već privukao ogromnu pažnju javnosti

Prvi kratkometražni film na španskom jeziku snimljen u Srbiji na Nišville Movie Summit-u (FOTO)

0

Postoji lavirint iz koga je teško izaći. U potrazi za izlazom, Alehandro se upoznaje sa armijom od devet vojnika. Prvi, tajna. Drugi, strah. Treći, san. Četvrti, fantazija. Peti, boja. Šesti, sreća. Sedmi, sloboda. Osmi, ljubav. Deveti, stvarnost. Šta se dešava kada Alehandro izađe iz lavirinta? Život.

foto: Marijana Milosavljević
foto: Marijana Milosavljević

Autor "Quiero decirte", prvog kratkometražnog filma na španskom jeziku koji je snimljen u Srbiji, je srpski glumac Stefan M. Mladenović. Njegov film je već privukao ogromnu pažnju javnosti, kako zbog svoje tematike, tako i zbog činjenice da će predstavljati našu zemlju u najboljem svetlu na brojnim filmskim festivalima.

 

1 / 3 Foto: Screenshot

 

"Quiero decirte" je imao nekoliko projekcija od kojih su festival Dev9t, Niška Nedelja Ponosa, a slede i projekcije na filmskom festivalu AM Egypt Film Festival, kao i na Nišville Movie Summit-u u organizaciji Nišville International Jazz Festival.

Film 'Quiero decirte' možemo svrstati u filmove sa LGBT tematikom koji nije uslovno posvećen pripadnicima te zajednice već svakoj osobi koja je u bilo kakvoj dilemi, svakoj koja je na bilo koji način izopštena, svakoj koja je 'drugačija'. Gledano iz rediteljskog ugla uzeo sam tu tematiku kao model, kroz koji sam hteo da pokažem mnogo širu sliku o društvu, odnosima i emocijama."

foto: Miloš Stojanović

 

makonda-tracker