Tokom 20 godina spasio je 29 ljudi

Pravi muškarac će zbog vas skočiti u reku: Svojom hrabrošću i humanošću Renato Grbić osvojio je mnoga srca

0
Nagrada "Pravi muškarac" dodeljuje se pojedincu koji se svojim delovanjem zalaže za afirmaciju principa ljudskih prava, rodne ranopravnosti, tolerancije, humanosti i nenasilja. Ove godine, nagradu će poneti čuveni beogradski alas, Renato Grbić.
foto: Dragana Udovičić
foto: Dragana Udovičić

Dobitnici nagrade do sad su bili:

 

Marko Somborac - autor i crtač stripova u novinama "Blic"

 

Saša Janković - zaštitnik građana Republike Srbije

 

Marko Šelić Marčelo - muzičar i književnik

 

Zoran Kesić - novinar, voditelj i TV autor

 

Žiri čine dosadašnji dobitnici nagrade, a odlukom žirija nagradu "Pravi muškarac" će ove godine dobiti:

 

Renato Grbić - Alas, spasilac i vlasnik restorana "Konoba kod Renata i Goce", koji je tokom 20 godina spasio 29 ljudi ispod Pančevačkog mosta.

 

foto: Dragana Udovičić

Nagradu će dodeliti prošlogodišnji dobitnik Zoran Kesić.

 

Nagrada "Pravi muškarac" je osniva sa idejom da dobitnici nagrade budu modeli ponašanja i pozitivni primeri muškosti za mladiće i dečake. Muškarci, kao očevi, prijatelji, donosioci odluka, lideri, imaju značajnu ulogu u borbi protiv nasilja i svojim angažovanjem u društvu bi trebalo da postanu pozitivni idoli mladih ljudi.

 

Renato Grbić: Uvek postoji razlog za život i razlog za ljubav

 

Nagrada se dodeljuje pojedincu koji se svojim delovanjem zalaže za afirmaciju principa ljudskih prava, rodne ranopravnosti, tolerancije, humanosti i nenasilja.

 

foto: Dragana Udovičić

Nagrada je pokrenuta od strane Centra E8. Centar E8 je omladinska organizacija usmerena na rad sa mladim ljudima širom Srbije. Raznovrsnim metodologijom edukujemo mlade na teme zdravi stilovi života, rodna ravnopravnost, prevencija nasilja i značaj aktiviranja u društvu. Već sedam godina sprovodimo projekat "Budi muško" koji se bavi prevencijom nasilja i promocijom rodne ravnopravnosti kod mladića u Srbiji.

makonda-tracker