Uspešan nastup srpskih dizajnera u Londonu

Savršena harmonija kreativnog haosa: Kolekcija Ane Ljubinković koja je oborila sa nogu! (FOTO)

0
Kolekcija Ane Ljubinković prikazana je tokom London Fashion Week-a u okviru Fashion Scout programa kao jedna od najboljih među 300 stotine prijavljenih radova na Ones to Watch konkurs...
foto: Promo, Ana Ljubinković
foto: Promo, Ana Ljubinković

Rad Ane Ljubinković je oduševio londonske modne znalce i od svih prikazanih kolekcija izazvao je najviše pažnje. Brojni mediji su ispratili i u pozitivnom kontekstu pisali o Aninoj reviji. Posebno značajna je činjenica da je izveštaj objavio i čuveno britansko izdanje magazina Vogue.

 

foto: Promo, Ana Ljubinković

Anina kolekcija za proleće / leto 2017 inspirisana je kratkiom filmom "Jabberwocky" (1971) Jana Švankmajera, nemogućim putovanjem Georges Méliès-a i Cloudbusting machines (mašina za razbijanje oblaka) Wilhelm Reich-a.

 

Rezultat su stroge ali ženstvene siluete u pastelnim bojama, sa posebnim grafičkim senzibilitetom. Suprostavljanjem oštrih i mekih linija i oblika u kombinaciji sa naglašenim detaljima stvara se savršena harmonija kreativnog haosa koji je česta tema u radu Ane Ljubinković.

 

O reviji Ane Ljubinkvoić objavljeni su, pored već istaknutog Vogue-a, izveštaji i u nekim od popularnih medija u Britaniji: Dailymail, Evening Standard, Glass Pineapple...

 

foto: Promo, Ana Ljubinković

Obeležavajući 20 godina rada Beogradska nedelja mode predstavila je naš talenat i kvalitet na London Fashion Week-u te je srpski modni dizajn bio prezentovan i u vidu atraktivne izložbe pod nazivom Belgrade Fashion Week Showcase u vrlo atraktivnom prostoru Freemasons' Hall u Covent Gardenu.

 

Na izložbi su bili modeli sledećih dizajnera: Ana Ljubinković, Vlada Savić, Jelena Stefanović, Sonja Jocić, Jovana Marković, Aleksandra Lalić, Budislava, MATES, Vesna Kracanović, Ana Vasiljević, Sestre S, Jasmina Vujović/Get- up, Evica Gloves, Jasmina Sanader, Sonja Krstić, Doda Komad, Ljudmila Stratimirović, Danijela Biškup, Ivana Ristić, Svetlana Jaćović, Tamara Radivojević, Svetlana Vukov, Tijana Milutinović.

 

1 / 11 Foto: Promo, Ana Ljubinković

 

Najbolje predstavnike domaćeg modnog dizajna moći ćemo da vidimo i uživo u Beogradu u periodu od 26. oktobra do 8. novembra kada će biti održana jubilarno 40. izdanje prve nedelje mode pokrenute u Jugoistočnoj Evropi.

makonda-tracker