Legenda za legendu

Sve duža lista izvođača na koncertu u čast Arsenu Dediću: Zdravko Čolić, Biserа Veletаnlić, Miki Manojlović...

0
Kao omaž jednom od najvećih i najoriginalnijih muzičkih stvaralaca sa ovih prostora u poslednjih 50 godina, u beogradskom Sava centru će 9. aprila biti održan "Koncert za Arsena - Gabi, Matija i prijatelji".
foto: Story Arhiva
foto: Story Arhiva

Posle Arsenovog odlaska nastala je ogromna praznina.On je bio čovek od koga sam mnogo dobrog naučio.Mi smo puno sarađivali, ali smo bili pre svega veliki prijatelji . U periodu kada nisam pevao i kada sam se bavio malom privredom, jedini ljudi iz sveta muzike sa kojima sam se družio I viđao bili su Gabi i Arsen. Odlazio sam sam kod njih kući u Zagreb, ali pamtim i divno vreme koje smo provodili u njihovoj, zapravo njegovoj rođenoj, staroj kući u Šibeniku. Naša saradnja datira još iz vremena  prvog albuma i pesme 'Loše vino' ( na muziku Gorana Bregovića i tekst Arsena Dedića) , a pesme 'Zagrli me' , 'Jedina', 'Prava stvar', 'Juče još' i još mnoge druge sve do pesme 'Vrijeme', obeležile su na neki način period ne samo naše saradnje već i tog vremena. Drago mi je što ćemo ovim koncertom, pesmama i muzikom proći kroz vreme neuporedivog stvaralštva na način na koji to Arsen zaslužuje", rekao je Zdravko Čolić.


Koncertu zа Arsena Gаbi Novаk Mаtije Arsenovih
Zorаn Predin, Zlаtаn Stipišić Džiboni, Biserа Veletаnlić, Zаfir i Vasil Hаdžimаnov, Predrag Miki Manojlović, CAMERATA SERBICA Josipа Cvitаnovićа

Arsen Dedić

makonda-tracker