KC Grad slavi 5. rođendan uz bogat program za posetioce

0
Od otvaranja KC Grad, 16. aprila 2009.godine do sada, prošlo je 5 godina. Do ovog malog jubileja prošao je mnogo toga lepog, inspirativnog i kreativnog.

Zajedno sa mnogobrojnim gostima-učesnicima i još mnogobrojnijom publikom bili su dobri domaćini i pokazali šta se sve može napraviti od jedne napuštene zgrade u zaboravljenom delu grada. 

Kao i sada, i pre pet godina postojao je samo cilj i velika volja da se nešto drugačije desi u Beogradu i da se stvori mesto koje je pre svega otvoreno za razne ideje i inicijative, mesto gde se ljudi susreću, a različitosti podržavaju.

Ulazak u šestu godinu rada obeležiće raznim događajima od kojih će izdvojiti i pomenuti samo neke koji nas očekuju u periodu od sledeća dva meseca.

Pre svega čeka nas retrospektivna izložba pod nazivom Gradski Salon – prvih pet godina koja će predstaviti 15 autora savremene umetničke scene koji su izlagali u Velikoj galeriji tokom poslednjih pet godina. 

Izložba će biti otvorena u ponedeljak 14.aprila u 19 časova.

Gradska knjižnica je program koji je obeležio utorak u KC Grad kroz koji su svoja dela ili osvrte na savremenu književnu scenu predstavili skoro svi viđeniji pisci iz Srbije i regiona.

 

Za rođendanski specijal, u utorak 15. aprila od 20 časova, u goste im dolaze David Albahari i Svetislav Basara.

U sredu, 16. aprila u 18 časova očekuje nas promocija jedinog časopisa na ovim prostorima posvećenog nezavisnoj kulturnoj sceni.

Dvostruki muzički poklon KC Grada očekuje Vas za vikend 18. i 19. aprila!

U petak 18. aprila u suton jedne od prvih prolećnih večeri KC Grad oduvaće 5 svećica na torti uz besplatan koncert sastava VIS Limunada. 

Nakon ove rođendanske igranke u bašti KC Grada, očekuje nas još jedna aktuelna zvučna poslastica sa domaće scene koju za sada možemo nazvati – rođendanski koncert iznenađenja, gde će ulaz biti besplatan.

U subotu 19. aprila, malo dugačiji, ali više nego prisutan i prepoznatljiv svih ovih godina - gradski zvuk. 

Svojevrsna revija elektronske muzike čije će centralno mesto da zauzme gošća iz Kopenhagena – Rosa Lux. Kako su uvek uživali da predstavljamo još neotkrivene talente čije vreme dolazi gostovanje ove danske DJ-ice i producentkinje bi moglo da se svrsta u tu vrstu događaja. 

Zaduženi za bušenje šarenih balona pre i posle Rose Lux ni manje ni više biće Ewox & Tamarinsky, Vlada Janjić i Dušan Lilić ispred kolektiva Banda Panda.

Sve u svemu, delegacija čiji su klesarski radovi utkani u zvučne temelje KC Grada, gde je ulaz takođe besplatan.

Još jedan od najfinijih dragulja za uši sa ovdašnje scene očekuje nas u drugoj rođendanskoj nedelji, tačnije u petak 25. aprila. 

Direktno sa prve zajedničke evropske turneje u KC Grad stižu Ana Ćurčin i Stray Dogg na zajednički nastup na otvorenom.

makonda-tracker