SVEČANA ATMOSFERA

FILMSKA INDUSTRIJA SE VRAĆA NA VELIKA VRATA: Počinje filmski festival u KANU, eminentne zvezde na crvenom tepihu

1

Međunarodni festival od značaja ove godine nikoga neće ostaviti ravnodušnim, a nova kategorija daje priliku mladim nadama.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Večeras se filmska industrija konačno vraća na velika vrata i to na 74. Kanskom festivalu, koji tradicionalno donosi kvalitetna ostvarenja, a prestižne nagrade godinama ispisuju trag u vremenu.

 

Očekivanja su jača nego ikada, s obzirom na to da protekle godine nismo mogli da vidimo svu prepoznatljivu raskoš, usled pandemije virusa korona, te će ove večeri crveni tepih biti mesto okupljanja vrsnih umetnika i ličnosti od svetskog značaja, poput Džodi Foster, Adama Drajvera, Šona Pena, Tilde Svinton, Marion Kotijar.

 

Među nominovanim kreatorima kinematografije ove godine ćemo videti reditelje Žaka Odijara, Vesa Andersona, Pola Verhovena.

 

Kanski festival će otvoriti ostvarenje "Anet", reditelja Leosa Karasa, koji je okupio neverovatan glumački tim, u kojem se našla i Oskarovka - Marion Kotijar, a u vrsnoj ljubavnoj drami igra rame uz rame sa kolegom Adamom Drajverom.

 

1 / 6 Foto: Profimedia

 

Nakon ovog filma, slede premijere 23 ostvarenja, nakon čega zaseda žiri, na čelu sa američkim rediteljem Spajkom Lijem

 

Prestižne "Zlatne palme" biće svećano dodeljene 17. juna 2021. godine.

 

S obzirom na to da je pristiglo nebrojano prijava za ovogodišnji festival, po prvi put  je odobrena nova kategorija pod nazivom "Kanske premijere".

 

 

 

 

 

makonda-tracker