savršena ideja

Naš POZNATI glumac AMBASADOR je na ovogodišnjoj konferenciji u organizaciji SRPSKE FILMSKE asocijacije!

0

Konačno će se realizovati savršena ideja u Srbiji. 

foto: Promo
foto: Promo

„Mislim da je ova konferencija savršena ideja koja bi Srbiju trebalo da postavi na mesto koje joj pripada u oblasti kompjuterske grafike“, smatra naš poznati glumac Stefan Kapičić, počasni ambasador druge po redu CGA Belgrade konferencije koja se održava 16. i 17. novembra u Jugoslovenskoj kinoteci.

 

Ovogodišnja konferencija, u organizaciji Srpske filmske asocijacije, Crater VFX Training Centra i portala VFX Serbia, okupiće tokom dva dana u Jugoslovenskoj kinoteci brojne profesionalce iz celog sveta, domaće talente sa holivudskim iskustvom, studente i druge posetioce zainteresovane za industriju kompjuterske grafike. Uz edukativni, ali i međunarodni karakter koji konferencija neguje, posebna pažnja biće posvećena uspešnim pojedincima iz Srbije koji su izgradili karijeru u svetu i na najbolji način predstavljaju potencijal za razvoj industrije kompjuterske grafike u našoj zemlji. Vodeći se time, počasno zvanje ambasadora druge CGA Belgrade konferencije pripalo je glumcu Stefanu Kapičiću, prvom glumcu sa naših prostora koji tumači lik Marvelovog junaka. Upravo ovo iskustvo rada na filmovima koji intenzivno koriste vizuelne efekte podstaklo ga je da prihvati ovaj poziv.

 

„Velika mi je čast i privilegija da budem ambasador jedne ovako fantastične konferencije kao što je CGA Belgrade i da, koliko mogu, ovim putem pružim maksimalnu podršku pozicioniranju Srbije na svetskoj mapi“, izjavio je Kapičić. „Nije redak slučaj da mi ovde, u Los Anđelesu, svetski poznata imena iz filmske industrije na najbolji način pomenu izvanredne pojedince i studije iz naše zemlje, sa kojima su radili na određenim projektima u domenu vizuelnih efekata. I komplimenti koje čujem, ali i rezultati u koje sam i sam imao prilike da se uverim, postavljaju ih rame uz rame sa liderima u industriji.“

 

Kapičić je do sada odigrao više od sedamdeset uloga u pozorištu, na filmu i televiziji. Svetsku slavu stekao je zahvaljujući ulozi čuvenog X-Men junaka Kolosusa u igranom filmu „Dedpul“ reditelja Tima Milera, u kojem naslovnu ulogu tumači Rajan Rejnolds. Osim što je bio veliki hit kod fanova Marvelovih superheroja, film je oborio i rekord u zaradi na blagajnama kada je u pitanju R-rated kategorija filmova. Ove godine Kapičić je reprizirao svoju ulogu u filmu „Dedpul 2“, ostvario je zapaženu ulogu u hvaljenoj Netfliksovoj seriji „Bolje pozovite Sola“, a među njegovim sledećim projektima su „X Force“ film i jedna veoma popularna video igra. Upravo se sada već planetarno prepoznatljiv glas Kolosusa čuje u zvaničnom videu CGA Belgrade konferencije. Na ovom videu, koji će otvoriti konferenciju 16. novembra, zajedničkim snagama radili su artisti iz četrnaest domaćih studija demonstrirajući kreativnost i tehničko znanje neophodno za najzahtevnije kompjuterski generisane kadrove.

 

„Kroz rad na 'Dedpul' filmovima, kao i na video igrama i animacijama na kojima trenutno radim i zbog kojih sam sprečen da lično prisustvujem konferenciji, upoznao sam do najsitnijeg detalja procese i složene zadatke sa kojima se artisti suočavaju i samim tim sam još ponosniji na rezultate koje naši pojedinci i studiji postižu. Mislim da je ova konferencija savršena ideja koja bi Srbiju trebalo da postavi na mesto koje joj pripada u oblasti kompjuterske grafike“, dodaje Kapičić.

 

Sva dešavanja 16. i 17. novembra besplatna su za sve posetioce CGA Belgrade konferencije, uz obaveznu registraciju putem sajta cgabelgrade.com. Tokom prvih sedam dana prijavljivanja već je registrovano petsto učesnika.

 

CGA Belgrade konferencija održava se po drugi put, a podršku organizatorima pružile su najveće domaće postprodukcijske kuće, kao i vodeće svetske kompanije: Epic Games, Autodesk, Foundry, Chaos Group i novosadski 3Lateral. Konferencija je dobila institucionalnu podršku Austrijskog kulturnog foruma, Ambasade Kanade u Beogradu i Španske agencije za promociju kulture kao i podršku Vlade Republike Srbije u okviru Programa za unapređenje biznis kapaciteta u IT sektoru, koji se sprovodi u saradnji sa UNDP. CGA Belgrade se održava pod pokroviteljstvom kabineta predsednice Vlade Republike Srbije, u saradnji sa njenim Savetom za kreativne industrije, a u okviru platforme „Srbija stvara - Serbia Creates“ koja ima za cilj da predstavi Srbiju kao kreativnu, inovativnu i digitalnu zemlju.

 

 

foto: Promo
foto: Promo

 

makonda-tracker