za mališane

Za decu i za sve koji se osećaju tako: Premijera predstave "Mali princ" u PATOS-u

0

Najpoznatije delo Antoana de Sent Egziperija se vraća nazad na pozorištne daske u Smederevu

Predstava 'Mali princ
Predstava "Mali princ"foto: promo

Pozorište "PATOS" vas poziva da u petak 9.11. u 20.00 časova u Velikoj dvorani Centra za kulturu Smederevo pogledate premijeru nove adaptacije "Malog princa". Predstavu priređuje mlađi ansambl pozorišta, a u režiji dramskih pedagoga i reditelja pozorišta, Milane Matejić i Marine Mišić Guberinić.

 

Predstava je rađena po tekstu Sunčice Milosavljević. Ova adaptacija čuvenog Egziperijevog romana je namenjena uzrastima učenika osnovnih škola i predstavlja originalno pozorišno čitanje nezaobilazne lektire.

 

Takođe, premijera je i svojevrsno obeležavanje jubileja, desetogodišnjice od premijere uspešne i nagrađivane istoimene predstave, koju je u "PATOS-u" postavila upravo rediteljka Sunčica Milosavljević. Tekst je nastao kroz rad i kreativni dramski proces sa tadašnjim glumcima pozorišta, a danas doživljava novo čitanje od strane mladih rediteljki i mladih glumaca istog pozorišta.

 

Predstava 'mali princ
Predstava "mali princ"foto: promo

Predstava je podržana od strane grada Smedereva i "Centra za kulturu Smederevo", na čijoj blagajni se mogu nabaviti karte za premijeru.

 

 

makonda-tracker