uskoro

Rambo Amadeus otvara Tivat World festival

0

Ove godine festival će se održati 14, 15. i 16. septembru, u Tivtu na gradskoj rivi Pine, Trgu luksuznog kompleksa Porto Montenegro i Targu od Kulture.

Rambo Amadeus otvara festival
Rambo Amadeus otvara festivalfoto: Promo

 

Tivat World – muzički festival prvi put je održan u septembru 2017. godine. Festival je za tri dana posetilo preko 4,000 turista, a s obzirom da je festival odjeknuo regionom i svijetom, ove godine očekuje se duplo više gostiju.

 

Kulturno-edukativni i zabavni karakter Tivat World festivala predstavlja osnovu ove manifestacije i stvara lepezu kulturoloških različitosti koje ostavljaju dovoljno prostora da publika uvidi sve benefite tih različitosti. Muzički koncept ovog festivala su etno elementi u savremenoj izvedbi, a muzičari su iz Crne Gore, regiona i sveta.

 

Tivat  World Music festival
Tivat World Music festivalfoto: Promo

S obzirom da je Tivat World jedini festival ovog tipa u Crnoj Gori, svojom autentičnošću i dijapazonom kulturno-zabavne ponude privlači veliki broj inostranih i domaćih turista.

 

Ove godine festival će se održati 14, 15. i 16. septembru, u Tivtu na gradskoj rivi Pine, Trgu luksuznog kompleksa Porto Montenegro i Targu od Kulture. Nastupiće tri benda iz Crne Gore (Rambo Amadeus, Džanum i Balkan Mediteran Orijent, okosnica benda su gitarski duo Nikčević i Bulatović) četiri benda iz regiona (Damir Imamović – BiH, Kal – Srbija, Baklava – Makedonija i Drum'N'Zez - Srbija), kao i tri benda sa tri kontinenta (Light in Babylon - Turska, Tibble Transsibiriska – Švedska i Los Milonguitas – Argentina sa gošćom našim najboljim jazz ženskim vokalom Sanjom Raičković). Festival će otvoriti Rambo Amadeus sa svojim bendom.

 

Light in Babylon
Light in Babylonfoto: Promo

Osim muzičkog užitka ove godine uvodeni su novi sadržaji. Pubika će ove godine uživati u prezentaciji nematerijalne kulturne baštine Boke Kotorske sva tri dana trajanja festivala. Na Trgu od Kulture i u galeriji Javne ustanove Muzej i Galerija Tivat. Gosti će se upoznati sa istorijatom klapa, limenenom glazbom kao i gastro specijalitetima Crne Gore. O

 

ve godine Tivat World-u se pridružila NVO FUUT koja će 15. septembra napraviti ambrum za Festival Uličnih Umjetnosti Tivat 2019. pa ćemo tog dana biti u prilici da vidimo akrobate, robote na štulama i razne interesantne ulične performere.

 

Balkan Mediteran Orijent
Balkan Mediteran Orijentfoto: Promo

Dugoročna vizija festivala je stvaranje novih kulturoloških i edukativnih sadržaja kroz kreativne sadržaje koji doprinose boljem shvatanju i prihvatanju različitosti, a sve sa ciljem produženja sezone putem autentičnih sadržaja. Krilatica Tivat World festivala - Fell it Taste ukratko objašnjava šta sve možete da doživite u toku trajanja festivala u najsunčanijem gradu Boke Kotorske.

 

 

makonda-tracker