razigrano

Svi brzo do Sava centra: Ulaznice za 16. Beogradski festival igre su u prodaji

0

Glavni program 16. Beogradskog festivala igre počinje 22. marta, a završava se 12. aprila, 2019. godine. 

Eastman
Eastmanfoto: promo

Pred beogradskom publikom nastupiće ukupno 16 vrhunskih trupa iz 12 zemalja, donoseći neke od najaktuelnijih svetskih produkcija.

 

Na sceni ove beogradske dvorane, 22. marta će se predstaviti trupa Eastman iz Antverpena, predvođena svojim umetničkim direktorom, čuvenim koreografom Sidijem Larbijem Šerkaujijem, koji će i sam nastupiti pred beogradskom publikom u jednom od svojih najsvežijih ostvarenja "Fractus V". Predstava se izvodi za samo 300 ljudi, jer je ideja autora da publika bude svojevrsni ram za ono što čini scenski prostor.

 

Samo dva dana kasnije, 24. marta svečano otvaranje festivala će obeležiti gostovanje čuvenog Holanskog teatra igre (NDT), sa novim komadima Pola Lajtfuta, Sol Leon i Marka Gekea. Biće to šesto gostovanje ovog prestižnog ansambla iz Haga na Beogradskom festivalu igre!

 

Holandski teatar igre
Holandski teatar igrefoto: promo

Izraelski Ansamlb Batševa donosi 8. aprila komad "Sadeh21". U pitanju je magično ostvarenje Ohada Naharina, jednog od najvažnijih koreografa današnjice. Njegov poseban rečnik pokreta, kao i zanimljiv život, bio je inspiracija za film "Mr. Gaga", koji je producirala glumica Natali Portman.

 

Sam kraj festivala obeležiće svetska premijera koreografa Jakopa Godanija, u izvođenju Drezden Frankfurt Kompanije! Autor koji je već prikazao svoja ostvarenja na sceni Centra Sava i učestvovao u projektu nezaboravnog otvaranja Muzeja savremene umetnosti u Beogradu, vraća se 11. aprila sa tridesetak igrača i sasvim novom kreacijom.

 

Drezned frankfurt kompanija
Drezned frankfurt kompanijafoto: promo

Ulaznice se mogu nabaviti na blagajni Centra Sava. Osim u beogradskim teatrima, deo festivalskih programa će se izvoditi u Vršcu i Novom Sadu.

 

 

 

makonda-tracker