ne propustite

Dositej Obradović i Endi Vorhol u Noći muzeja 19. maja

0

Kada se udruže, nauka i obrazovanje uz malu pomoć kulture zaista pomeraju granice. U Noći muzeja imaćete priliku da prošetate kroz različite epohe iz kulturnog uspona Srbije od srednjeg veka do danas.

foto: Promo
foto: Promo

Zastanite predportretom Dositeja Obradovića, koji se smatra najstarijim njegovim portretom, kao i najlepšim i najskupocenijim izdanjem "Božanstvene komedije" Dantea Aligijerija iz 1902. godine, koje su ilustrovali najčuveniji italijanski umetnici.

 

foto: Promo

I ove godine Dom Jevrema Grujića dokazuje svoju avangardnost kroz otvaranje vrata čuvene diskoteke "Kod Laze Šećera". Vratimo se zajedno u hipi modu i ludi disko provod uz najbolje plaj liste toga vremena, koje su se u već kultnoj diskoteci puštale pre nego u Pariskim i Londonskim klubovima. Zaigrajmo zajedno na podijumu sa nekadašnjim kraljevima i kraljicama ove diskoteke.

 

foto: Promo

U Noći muzeja , povodom 90 godina od rođenja čuvenog Endija Vorhola, ovde će biti izložena velka Vorholova litografija, portret Mika Džegera s posvetom koju je Džeger lično napisao Lazaru Šećeroviću, kao i kravata koju je dizajnirao slavni američki pop-art umetnik.

 

foto: Promo

Manifestacija Noć muzeja će se održati 19. maja od 17 časova do 1 po ponoći.

 

 

 

makonda-tracker