Izložba

150 godina od rođenja: Povodom jubileja SANU organizuje izložbu posvećenu Mihajlu Petroviću Alasu

0

Povodom 150 godina od rođenja jednog od najvećih srpskih naučnika Mihajla petrovića Alasa, SANU, u saradnji sa Matematičkim fakultetom i fakultetima širom Srbije organizuje veliku izložbu.

foto: Promo
foto: Promo

Srpska akademija nauka i umetnosti, u saradnji sa Matematičkim institutom SANU, Matematičkim fakultetom u Beogradu, prirodno-matematičkim fakultetima u Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu, priređuje izložbu povodom 150 godina od rođenja Mihaila Petrovića Alasa pod nazivom MIHAILO PETROVIĆ ALAS: RODONAČELNIK SRPSKE MATEMATIČKE ŠKOLE. Autori izložbe su Žarko Mijajlović, Marija Šegan Radonjić i Stevan Mićić, a koautor Maja Novaković.

 

foto: Promo

Svečano otvaranje izložbe predviđeno je za utorak, 15. maj, u 19 sati, u Galeriji SANU.

Tim povodom, u ponedeljak, 14. maja, u 13 sati, u Galeriji SANU biće održana konferencija za medije, kojoj će prisustvovati:
akademik Gradimir V. Milovanović, akademik Stevan Pilipović, autori izložbe Marija Šegan Radonjić i Stevan Mićić, upravnik Galerije SANU akademik Dušan Otašević, sa kustosima Galerije SANU.


Reč je o jednom od najvažnijih događaja u okviru proslave 150 godina od rođenja ovog velikog matematičara, akademika i osnivača srpske matematičke škole. Na izložbi će biti predstavljeni najvažniji radovi i detalji iz zanimljivog i nekonvencionalnog života Mihaila Petrovića. Tokom njenog trajanja predviđen je bogat prateći program . Stručna vođenja su svakog dana u 13 i 19 sati, a četvrtkom u 13 sati. Ponedeljkom Galerija SANU ne radi.


Radno vreme Galerije je od 10 do 21. Ulaz je slobodan.

 

 

makonda-tracker