Uspeh

Buka Sada protresla Beograd: Organizatori žurke prezadovoljni posećenošću

0

Organizatori Buka! Sada! večeri saopštili da je žurka, na kojoj su poznate ličnosti rokerol scene puštale muziku prošla uspešno i da je posećenost premašila sva očekivanja.

foto: Promo
foto: Promo

 

 

Sa izuzetnim zadovoljstvom želimo vas obavestiti da je manifestacija "BUKA! SADA!", protresla centar grada, ostavljajući neizbrisiv trag u novijoj istoriji Beogradskog klabinga.

 

"BUKA! SADA!" se tako svrstala u red ultimativnih disk džokejskih manifestacija izdvajajući se po konceptu i jedinstvenoj ponudi u okviru koje su nastupili lideri najuticajnijih bendova svih vremena sa ovih prostora.

 

Iako niko nije očekivao izuzetno toplo vreme za ovo doba godine potkrovlje bivše zrade "Kluza" bilo je place to be! prošle subote, 14. aprila. Dvehiljade posetilaca okupilo se oko 22h strpljivo ulazeći u zgradu iz Masarikove ulice, što je u jednom trenutku stvorilo kolonu od par stotina metara, skroz do obližnjeg Studentskog kulturnog centra i samim tim blokiralo saobraćaj u pomenutoj ulici.

 

foto: Promo

 

Bez obzira na ogromno interesovanje i posetu nije zabeležen ni jedan incident niti neprijatnost što je bio još jedan plus dobrom provodu koju su kreirali disk džokeji "Buke!".

 

Program je počeo oko 21.30h nastupima Caneta (Partibrejkers, Škrtice) i Gileta (Električni orgazam) na jednoj i Kojota (Hornsman Coyote, ex Eyesburn) na drugoj bini. Cane i Gile su prisutne proveli kroz omanju istoriju rokenrola sa primesama fanka i bluza a Kojot se držao striktno daba začinjenog elektronikom. Rambo Amadeus je potom na jednoj od dve bine započeo svoj live act gde je na zadate dub step teme "prilepljivao" svoje, dugi niz godina saklupljane, semplove koji su činili delovi pesmama, izjava, rifova, razgovora, poznatih i nepoznatih citata što je njegovom setu dalo poseban, gotovo lucidni, pečat. Vukašin Marković (irieFM) i Vasil Hadžimanov napravili su pravu kućnu zabavu ne zazirući od opštih mesta pop muzike (poput Bowieve "Let`s Dance") preko kojih je Vasil maestralno uživo improvizovao sa svog sintisajzera. DJ Njegova Ekselencija Crni Zub (Disciplin A Kitschme) bio je na visini zadatka plasirajući ultimativnu mešavinu fanka i spejs glem roka. Oliver Nektarijević (Kanda, Kodža i Nebojša) i Vuča (Darkwood Dub, Minilinija) nastupili su back2back sa opusom plesne elektronike, ambijentale i post panka. Na kraju je najupornije posetioce Vikler (Bad Copy) proveo kroz aktuelne trap R&B momente uz izlete u mnoge njemu bliske muzičke pravce.

 

foto: Promo

 

Svi zaljubljenici u muziku i ploče tokom "Buke" mogli su da uživaju u dražima kupovine vinila. U susret Record Store Day-u (21. aprila) a zahvaljujući izdavačkoj kući Mascom upriličili smo štand - MASCOM U BUCI! - na kom su se našli klasici rokenrol istorije i to po veoma pristupačnim cenama, uključujući i albume pojedinih izvođača koji su tokom večeri nastupili kao disk džokeji.

Ljubaznošću neprikosnovene jugoslovenske heroine rok fotografije - Goranke Matić, "Buka! Sada!" dobila je svoj upečatljiv vizuelni identitet. Njega su činili printevi Gorankinih fotografija velikih formata.

 

foto: Promo

 

Veliko hvala publici i svim učesnima "BUKE!" znajte da ste Vi otvorili novo poglavlje i prisustvovali istorijskom kulturnom trenutku važnom za Srbiju, grad, region ali pre svega svakog pojedinačno.

 

I nećemo stati - nastavak sledi, sa novim sadržajem i pomeranjem granica.

 

 

 

makonda-tracker