Mina i Igor Kostić: U brak ne verujemo

Pevačica Mina Kostić otkriva kako je posle mnogo komplikacija uspela da dobije ćerku Anastasiju sa voljenim Igorom i priznaje da joj je nakon razočaranja u prvi brak, bilo teško da povrati veru u ljubav
4
1 / 12 Foto: Petar Đorđević

Tridesetpetogodišnja folk pevačica Mina Kostić koja je učešćem u drugom serijalu rijaliti šou-programu Farma osvojila simpatije publike neizmernu snagu crpe iz ljubavi koju joj pružaju njen pet godina mlađi izabranik Igor i njihova ćerkica Anastasija. Atraktivna pevačica ne krije kako je njena svakodnevica dobila najlepši smisao kada je, nakon zloslutne prognoze lekara kako nikada neće moći da ostane u drugom stanju, pre šesnaest meseci postala majka. Osim najdraže mezimice, njen život lepšim  već dve i po godina čini joj i njen partner i kolega koji je posle njenog bolnog razvoda od nekadašnjeg supruga Tiosava Sretenovića zalečio njene ljubavne rane. U otvorenom intervju za Story, pevačica i njen dragi otkrivaju kako su se zavoleli, govore o brojnim krizama kroz koje su prošli, kao i o istrajnoj borbi za potomstvo.

Story: Kako je izgledao vaš prvi susret?

Mina:
Desilo se to u periodu kada sam se razočarala u život i u ljude. Prolazila sam kroz sve i svašta, pretrpela mnoge nepravde. To me mnogo boli, ali sebi uvek kažem da je tako moralo da bude jer nikada nisam došla do nekog cilja lako, već isključivo preko trnja. Nakon razvoda prvi put u životu sam izlazila u noćni provod i takvo raspoloženje me je držalo dve godine, a moram priznati da sam bila kao puštena s lanca. Mislim da sam se tako ponašala jer sam bežala od stvarnosti i razočarenja. Baš tada, pre više od trideset meseci otišla sam na otvaranje jednog lokala i na stepenicama spazila lepog i zgodnog dečka. Odmah sam se kod prijatelja raspitala ko je on, prokomentarisala kako je dobar frajer i da mi baš takav treba za spot. Kasnije sam mu prišla i pitala ga da li radi kao obezbeđenje, a on se nasmejao i rekao mi da je pevač. Dugo nisam videla tako lep osmeh i to me je oduševilo. Kada je zapevao, svojim divnim glasom potpuno me je oborio s nogu. Predložila sam mu saradnju koju je on na moju radost prihvatio. Nisam znala kakav će biti scenario za spot, ali odlično smo se proveli na snimanju. Međutim, osim druženja među nama se ništa nije desilo. Po povratku kući u automobilu smo se slučajno uhvatili za ruke i osetili hemiju. Ali to je bilo sve, pa smo samo nastavili da se čujemo telefonom.

Story: Kada se među vama dogodila ljubav?

Mina: Zvanično smo otpočeli vezu 15. decembra 2007. godine kada smo se prvi put poljubili. Bila sam krajnje iskrena, stidljiva... Nisam znala kako da se ponašam, a sve je to bila posledica mojih razočaranja u prošlosti.

Story: Igore, čime vas je Mina očarala?

Mina: Nisam mu se uopšte dopala.

Igor: Istina je, iako se na početku našeg poznanstva odmah osetila neka hemija, odnosno kada smo se u kolima uhvatili za ruke osetio sam leptiriće u stomaku. Tada mi ni na kraj pameti nije bilo da nas dvoje možemo da budemo u vezi. Zna i ona da sam tada bio pun predrasuda prema njoj. Nisam pratio njenu karijeru i rad, već sam čitao novine i slušao razne priče. Kako sam je vremenom upoznavao promenio sam mišljenje i pomislio kako je ona dobra devojka kraj koje želim da budem. Danas je smatram savršenom za sebe. Nakon snimanja njenog spota zbližili smo se, a verovatno je presudila i njena želja da me ščepa.

Mina: Nisam ga ščepala (smeh). Svi dobro znaju da su žene te koje odlučuju sa kim će biti. Ukoliko dama ne želi, od potencijalne veze nema ničega. Meni muškarci ne prilaze lako, verovatno zbog mog garda, a čine to jedino kada im dozvolim.

Story: Mina, da li vam je bilo teško da posle bolnog razvoda stupite u novu vezu?

Mina: Dvoumila sam se i imala sumnje čak i kasnije, kada smo otpočeli vezu. Osećala sam nepoverenje zbog svega što sam preživela. Tako razočaranoj, bilo mi je teško da mu verujem i ponovo steknem poverenju, a takva situacija je bila čak i kada sam zatrudnela. On je bio jak i izdržao je to muški. Teško sam stekla poverenje u Igora, ali eto uspeo je da ga zadobije.

Story: Ima li ljubomore u vašoj romansi i koje osobine vam međusobno najviše smetaju?

Igor: Često mi smeta to što Mina govori brže nego što misli. Odmah plane, a na kraju se ispostavi da nije bila u pravu. U međuvremenu i ja izgubim strpljenje i na kraju se posvađamo. Ljubomore kod nas nema, verovatno zbog toga što se oboje bavimo istim poslom i imamo mnogo razumevanja.

Mina: Ljubomorna sam samo kada osetim da me neko laže, jer to ne opraštam. Nikada nikoga nisam proveravala, ali moje šesto čulo me nikada ne izneveri. Igoru verujem, ali pošto me je život šibao postoji doza opreza koja mi govori da nikome ne treba verovati do kraja. Ne daje mi povod za ljubomoru jer mi je dokazao kakav je čovek. Pokraj njega osećala sam se voljenom, čak i onda kada toga nisam bila svesna. Nisam navikla da se posle toliko muka u mom životu pojavi nešto lepo.

Story: Da li ste planirali trudnoću i kako ste reagovali kada ste saznali da ste u drugom stanju?

Mina: Posle mesec dana Igoru sam rekla da ga volim, iako mu je to bilo čudno. Potom sam mu saopštila kako želim da dobijemo bebu, a posle šest meseci sam zatrudnela. Pošto smo živeli kao podstanari, napomenuo je kako nije siguran koliko je to pametno jer nemamo uslova za dete. Međutim, želela sam da postanem majka, baš kao što je on nešto kasnije poželeo da postane otac. Ranije su mi lekari rekli da nikada neću moći da ostanem u drugom stranju jer su sumnjali da je moja dijagnoza sterilitet. Igoru sam predlagala da usvojimo dete, on je to podržao, čime me je oduševio i dokazao da je veliki čovek. Na kraju se dogodilo čudo! Doktorka koja je kasnije vodila moju trudnoću rekla je da treba samo da se opustim, što sam i učinila i zatrudnela sam vrlo brzo.

Story: Kako ste se osećali kada ste saznali radosnu vest?

Mina: Nisam mogla da verujem pošto sam zatrudnela prirodnim putem. Igor je prvi primetio da sam ostala u drugom stanju. Tada smo snimali spot za pesmu Grudi od betona, i iako sam sve stojički izdržala, na kraju mi je pozlilo, pa je i reditelj Dejan Milićević prokomentarisao kako misli da sam trudna. Igor me je nagovarao da odmah uzmemo test za utvrđivanje trudnoće, ali sam to odlagala. Podsvesno sam želela da je to istina i posle deset dana sam saznala divnu vest. Ipak, nisam mogla istinski da poverujem sve dok mi lekar to nije potvrdio i kada sam prvi put čula bebino srce. Plakala sam od sreće, bio je to divan trenutak. Igor me je podržavao od početka, mada je moja trudnoća protekla bez komplikacija. Međutim, raspoloženje mi je stalno variralo zbog hormona, pa sam čak u jednom momentu htela da abortiram, ali me je Igor u tome sprečio. Hvala mu zbog toga jer je to bila samo jedna faza drugog stanja.

Story: Planirate li proširenje porodice?

Igor: Za sada ne razmišljamo o drugoj bebi, ali u budućnosti sigurno hoćemo.

Mina: Volela bih da imam mnogo dece jer ih volim, ali za to treba imati uslove. Detetu treba pružiti mnogo ljubavi, pažnje i na kraju mu dati vaspitanje i školovanje.

Story: U kakvom ste odnosima sa Igorovom devetogodišnjom ćerkom Anđelom iz prethodne vanbračne zajednice?

Mina: Nas dve imamo odličan odnos od prvog dana. Odmah sam je zavolela, kao i ona mene. Kada sam bila trudna stalno mi je ljubila stomak i bila je oduševljena zato što će dobiti seku. Danas je Anastasija obožava, kao i Anđela nju. Ona je divno dete i iako ima svoju majku, volim je kao da je moja.

Story: Koliko često jedno drugom govorite volim te?

Mina: On je meni govorio volim te po deset puta u toku dana. Meni je to smetalo i nerviralo me, pa sam mu stalno pričala da mi ljubav pokaže na drugi način. On je izrazito nežan čovek, a ja nisam navikla na takvo ponašanje. Sada je prestao, pa mi smeta što mi više ne govori volim te (smeh). S druge strane, umem i ja njemu da kažem lepe reči, mada ne tako često.

Igor: Meni je najbitnije da smo emotivno ispunjeni. Same reči volim te ne znače ništa jer može da ih izgovori čak i ako to ne misli.

Story: Uprkos ljubavi neposredno pred ulazak na Farmu Igor i vi ste se posvađali?

Mina: Trenutno stanujem kod pomajke Dude jer nismo mogli da se dogovorimo oko izbora naselja u kojem ćemo nastaviti život. Igor je hteo da kupimo stan u naselju Altina, a meni se tamo nije dopalo nego sam htela stan u centru Beograda. Ipak, i pored svađe, sve vreme smo bili zajedno. Bilo mi je krivo što sam napravila takav korak i odselila se iz našeg stana, ali nisam mogla da podnesem da živim tamo.

Igor: Razišli smo se na na nekoliko dana, ali smo se stalno viđali zbog Anastasije. Iako smo se ubrzo pomirili, nastavili smo da živimo odvojeno.

Story: Planirate li da se uskoro ponovo skrasite pod jednim krovom?

Igor: Ne stižemo da se vidimo i razgovaramo o tome.

Mina: Zaista nemamo vremena da popričamo o tome, ali verujem da hoćemo. Videćemo šta ćemo dalje.

Story: Razmišljate li o braku i koliko vam sam papir znači?

Igor: Smatram da u odnosu dvoje ljudi papir ništa ne može da promeni. Problemi koje imamo postojaće i sa papirom i bez njega, kao i ljubav koju osećamo jedno prema drugom.

Mina: U brak ne verujem, nego u pravu ljubav. Želim da budemo kao jedno i da razmišljamo kao jedno. Naše prezime je isto, pa papir ne znači ništa. Ne treba da žurimo jer već imamo dete.

Story: Na Farmi ste pričali o problemima koje ste imali sa bivšim mužem. U kakvim ste odnosima danas sa njim?  

Mina: Ne bih da pričam o nekome ko ne zaslužuje ni da mu se jedno slovo iz imena pomene.

Story: Bilo je dosta napisa u novinama o Igorovoj i vašoj veridbi?

Igor: I da jesam planirao da se verimo, novinari su mi pokvarili planove. Kada bih se odlučio na taj korak, želeo bih da to bude iznenađenje. Dakle, priča o veridbi nije tačna.

Story: Koliko ste nedostataka osetili zbog toga što niste rasli uz biološke roditelje?

Mina: Još dok sam bila beba, pojavila se divna žena Duda i već se dogovorila s mojim biološkim roditeljima da brine o meni, iako me zvanično nije usvojila. Oni su na to pristali, jer su siromašni, ali časni i pošteni ljudi. Duda me je od malih nogu podržavala u svemu, a nikada ni u čemu nisam oskudevala, baš ni u ljubavi. Do neba sam joj zahvalna, jer tako nešto uraditi jeste velika stvar, pokazala je da ima veliko srce. Najsrećnija sam kada kažu da ličimo jedna na drugu, a i ona mi stalno govori kako joj je žao što me nije rodila.

Story: Da li ste u kontaktu sa biološkim roditeljima?

Mina: Često se čujemo, ali retko idem kod njih. Ranije im je pomagala Duda, a potom sam i ja nastavila.

Story: Javno ste priznali da ste Romkinja, iako to mnoge vaše kolege kriju. Jeste li imali negativne posledice zbog toga?

Mina: Ljudi se ne gledaju po boji kože nego po tome ko je kakav. Predrasuda naravno ima, ali sam ih prebrodila. Ne znam zašto se drugi stide da priznaju da su Romi, ali to je njihov problem. Inače, Igor bi želeo da je poreklom Rom zbog naše muzikalnosti.

Story: Da li su se slegli utisci nakon izlaska sa Farme?

Mina: Privikla sam se, ali i dalje mi se čini da povremeno čujem glas Dragane Milošević, iako nije tu. Čudne stvari se dešavaju i kada legnem imam osećaj kao da sam u Lisovićima i da su svi oni ljudi i dalje oko mene.

Story: Šta vas je najviše povredilo?

Mina: Najteže je bilo podneti pojedine ljude i sama sebi se divim kako sam sve izdržala. Vrlo me je pogodilo kada sam uvidela da su pojedinci koji su se predstavljali kao moji prijatelji, to nisu bili. Nisam ljuta na Miloša Bojanića, ni na Draganu Milošević, ali me je neiskrenost s njene strane pogodila i razočarala. Veoma sam se trudila oko nje jer je mlada i smatrala sam da treba da joj pomognem, ali ona je mudra i snašla se kako je znala i umela. Po prirodi sam iskrena, a takva sam bila i u šou programu. Svi su pokušavali da mi nametnu svoje mišljenje, ali nisu uspeli jer sam tvrdoglava i dosledna.

Story: Nakon izlaska publiku ste obradovali novom pesmom Evo, odnesi joj ti. Očekujete li da će novostečena popularnost doprineti vašoj karijeri?

Mina: Na Igorov predlog odlučila sam da pre ulaska na Farmu snimim pesmu i drago mi je što sam ga poslušala jer su reakcije zaista odlične. Lagano počinjem da pripremam novi album i kada budem potpuno zadovoljna, objaviću ga.

Story: Igore, i vi ste protekle nedelje priredili promociju svog singla Ti nisi ta

Igor: Nakon desetogodišnje pevačke karijere, tokom koje sam nastupao po raznim klubovima, konačno sam snimio svoju pesmu. Prezadovoljan sam kako je promocija protekla, a i slušaoci su odlično prihvatili pesmu. Snimanje albuma planiram, ali tek kada se stvori neka povoljna situacija za to. Trenutno mislim da bi to bila promašena investicija.

Moni Marković

makonda-tracker