Intervju

Džej Kej Simons: Idealan posao je onaj koji bi mi omogućio da se naspavam

0

Slavnog Džej Kej Simonsa ovog leta gledaćemo u urnebesnoj komediji Ćale moje bivše, a glumac ovim povodom u intervjuu otkriva sve detalje snimanja, saradnje sa kolegom Emilom Heršom, ali i budućim projektima

foto: Promo
foto: Promo

Urnebesna komedija Ćale moje bivše (All Nighter) u domaće bioskope stiže 6. jula, a u glavne uloge tumače Džej Kej Simons i Emil Herš.

 

Simons je ovim povodom u intervjuu otkrio zanimljive detalje sa snimanja, a tom prilikom govorio je i o svojoj ulozi, kao i scenama za koje je bila neophodna posebna priprema.

 

Šta vas je u vezi sa ulogom u filmu All nighter, ili sa samim filmom, posebno zainteresovalo?

 

Podjednako su me zainteresovali i uloga i film generalno. Vrlo je pametan scenario, a i lik koji igram ima sve što je meni interesatno, zabavan je i realan. Takođe, već se znalo da će Emile igrati ulogu Martina, a ja sam njegov fan. Mislim da je on odličan fantastičan glumac, koji može da igra najrazličitije uloge. On je bio odličan izbor za partnera u ovom filmu, jer sam znao da neće odlutati previše u ludost, koja bi se desila nekom drugom, manje veštom glumcu u toj ulozi.

 

Vas dvojica ste zabavan par, čak i u fizičkom smislu. U filmu postoje dva kadra tokom vaše večere, gde vi imate savršeno držanje, dok se on nekako povio nad vama. Da li ste to zajedno osmislili?

 

To nije bio u scenariju, niti je postojao neki naš poseban dogovor sa rediteljem. To je samo bio načln na koji je Emile izgradio Martina, dok sam ja spontano na takav način ušao u prostoriju i automatski je moj lik bio istaknutiji i nastao je taj momenat alfa mužjaka. Inače to je prvi film u kom sam gledao Emila.

foto: Promo

Da, Alpha dog.

 

Bio je sjajan u tom filmu. Mnogo momaka u tom filmu je bilo odlično, ali Emile se baš istakao i poželeo sam da radim s njim.

 

U jednoj sceni filma ste omamljeni strujom. Kako se pripremate za te scene? Da li gledate snimke ljudi koji to rade?

 

Zapravo sam gledao snimke na youtube i razgovarao sam sa policajcima. Ipak shvatio sam da su neki snimci na yt očigledno montirani. Želeo sam to da uradim u jednom komičnom kontekstu, a da deluje realno, da bude stvarno. Za većinu stvari koje sam gleao, bio sam skeptičan po pitanju toga kako to ustvari jeste. Tako da sam se rukovodio savetima momaka koji su sa druge strane omamljivača, prijateljima policajcima i kaskaderima. Probali smo neke ekstremnije i manje ekstremne varijante. U jednom trenutku probate različite stvari i verujete odluci reditelja i montažera koja je najbolja kombinacija zabavnog i realnog.

 

Zanimljivo je posmatrati ovaj film uz Whiplash. Oba filma su o jakim, autoritativnim figurama u sprezi sa mlađim likovima. Kakvi ste bili u mlađim godinama? Da li ste bili više ambiciozan, uobražen tip ili zabušant i opušten?

 

Pa ako bih morao da biram, 70% sam bliži Emilu. Ja sam onako lagano, radio sta je dolazilo sledeće i zabavljao se. Radio sam i u pozorištu i na filmu, ali nisam tip koji je jasno usmeren ka jednom cilju. Pomalo sam zabušant. Idealan bi bio posao koji bi mi omogućio da se naspavam.

foto: Promo

Posmatram vašu filmsku biografiju i vrlo je raznolika – veliki i mali filmovi, televizija, komedija, drama, mjuzikli. Postoje li neke uloge ili projekti koje priželjkujete?

 

Uvek dolaze nove stvari. “Ulogu koju bih voleo da odigram jednog dana” se odnosi prvenstveno na pozorište. Iskreno, posle 20 godina u pozorištu I ispred kamera, neke od uloga koje sam zeleo više I nisu za mene, jer znate, ne mogu bas da budem Hamlet, ali zato uvek mogu da budem Kralj Lir.

Ne postoji neki poseban žanr ili tip uloge koji priželjkujem. Ja reagujem na scenario. Kako se dalje uklapaju svi elementi, kao na primer da su Emile Hirsch I Miles Teller deo projekta, ili da mi generalno gledano odgovaraju reditelj I glumci, I to ima jak uticaj na mene. Svakako sam bio blagosloven da ne radim tipske uloge ili samo jedan tip uloga.

 

makonda-tracker