neispričana priča

Nesreća je bila njena krivica, ali nije htela da ga ubije: Ona je bila kraj Dražena Petrovića kada je poginuo (VIDEO)

0

Hilal Edebal bila je u automobilu s Draženom i njegovom devojkom kad je on poginuo. Nakon dugo vremena otkrila je detalje tragedije.

foto: Printscreen/ Youtube/ TRT World
foto: Printscreen/ Youtube/ TRT World

Veliki jugoslovenski košarkaš i svetska košarkaška legenda imao je brilijantnu budućnost pred sobom kad je njegov život naglo prekinut u 29 godini života. Tragedija saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo Dražen 7. juna 1993. šokirala je javnost.

 

Za upravljačem je bila Draženova tadašnja devojka, nemačka manekenka mađarskog porekla Klara Zalanti, a u automobilu se nalazila i turska košarkašica Hilal Edebal, koja je završila s teškim povredama na mozgu, u crvenom Golfu poginuo je samo Dražen. Dražena i Klaru upoznala je zajednička prijateljica u Njujorku, a vrlo brzo njih dvoje postali su par.

Nekoliko godina nakon Draženove pogibije Klara Zalanti udala se za nemačkog fudbalera Olivera Berhofa nakon čega je presekla sve veze s traumatičnim događajima koji više nikada nije komentarisala.

 

Ali, košarkašica Hilal znatno se teže nosila s bolom, pa je čak pokušala i da se ubije na rehabilitaciji, nadajući se da će se tako probuditi iz noćne more u kojoj se nalazila.

 

Vlade Divac: Mislio sam da ću se pomiriti sa Draženom Petrovićem

 

Draženova majka Biserka želela je da upozna Hilal, koja ni sama nije znala da je bila u kobnom automobilu. Sudar joj je ostavio trajne posledice na mozak prouzrokujući amneziju zbog koje pati od velikih rupa u sećanju.


Ovo je njena, dosad neispričana priča.

 

Kad si upoznala Klaru i kako ste postale prijateljice?

Upoznale smo se mnogo pre nesreće, bile smo još mlade i obe smo igrale košarku. Upoznale smo se kad smo imale 11 godina i godinama smo se družile, postale smo prave prijateljice. Kad sam ja otišla na studije u Ameriku ostale smo u kontaktu, a ponovno smo se srele u Nemačkoj, dan pre nesreće. Pokupile smo Dražena s aerodroma i užasno mi je žao što ga se ne sećam, trebalo bi da ga se sećam, ali taj deo mog mozga je sasvim izgubljen. Ničeg se ne sećam. Ne sećam se ni da sam sedela iza njega, na zadnjem sedištu, to znam samo jer su mi tako rekli, tako su mediji preneli.

 

Nastavak na narednoj strani...

 

 

makonda-tracker