zvezda serije Kildžojs

Hana Džon Kejmen: U haljini i salonkama tukla sam se protiv šestorice

0

Glumica koja je otelotvorila seksepilnu Dač u seriji Kildžoj (SCIFI kanal nedeljom u 21:00) otkriva koliko su Sigorni Viver i Linda Hamilton uticale na nju, zašto se najbolje oseća u svemirskom brodu i kako joj polazi za rukom da bude žestoka i ženstvena u isto vreme

foto: Promo
foto: Promo

Nedeljom u 21 na SCIFI kanalu emituju se druga sezona SF serije Kildžojs, u kojoj se glumica Hana Džon Kejmen vratila ulozi erotične i opasne Dač. U intervjuu govori o svojoj ljubavi ka naučnofantastičnom žansru, uzorima i izazovima s kojima se svakodnevno suočava.

 

Bili ste relativno mladi i verovatno vas nije zahvatila era Sigorni Viver i Linde Hamilton. Šta su tokom vašeg odrastanja predstavljale ženske televizijske/filmske akcione junakinje i koliko vama znači ono što su postigle?

- Da, to je zaista bila era Linde Hamilton i Sigorni Viver. Imam starijeg brata i sestru i u prednosti sam u odnosu na svoje godine kada govorimo o naučnoj fantastici i filmovima. Moj brat je veliki SF fan. Inspiriše vas kada odrastate uz jake ženske likove, i dok sam sazrevala to je bilo upravo ono što sam želela da igram. Definitvno sam to imala u sebi, bila sam veoma uključena i zainteresovana, i mnogo sam znala o akcionim junacima naučne fantastike.

 

Da li ćemo u drugoj sezoni Kildžojs videti kojim pravcem će poći Dač – hoće li poželeti da ide za D’avinom ili će staviti svoju lojalnost na proveru?

- Njena lojalnost prema braći Jaqobis je sigurna. To je izazov i njen krajnji cilj. Prethodnu sezonu okončala je razmišljanjem: Učiniću sve da bih to postigla. To je zaista prioritet u njenim željama i planovima.

 

foto: Promo

Da li su žanr i naučna fantastika privlačni za glumca zbog mnogobrojnih načina da se istraži ljudsko stanje putem fantastičnih elemenata?

- Naučna fantastika, mitologija i kreiranje ovog sveta bili su mi najdraži. Volim dramsku realnost i takvu vrstu glume, ali biti u prilici da počnemo od nule kao tim sa Mišel i mojim kolegama, bio je pravi blagoslov - uspeli smo kompletno da izgradimo likove i ovaj svet. Možda je politička osnova slična onoj u našem svetu, ali ovde je okruženje daleko maštovitije. Možete da upotrebite maštu kada stupite u carstvo naučne fantastike kao da je u pitanju budućnost. To je fenomenalno, definitivno ono što mi je najomiljenije.

 

Dač je ratnica, ali seksi ratnica, i to koristi kao svoju prednost. Da li vam smeta ta strana njenog lika?

- Mislim da ta njena seksi drskost potiče od beskompromisne naravi. Ona je neustrašiva, a kada govorimo o lojalnosti, ona je zaštitnički nastrojena ali i odana, i ta njena neustrašivost je seksepilna sama po sebi. Mislim da je to seksi uloga jer je seksi biti žestoka i ženstvena, i to je samo po sebi erotično.

 

Da li je tokom ove sezone bilo nekih posebnih kaskaderskih zahteva?

- Kaskaderski zahtevi su mi omiljeni – naprosto ih obožavam! Poseban je osećaj kada vam adrenalin krene a oko vas zuje kamere, dok su sve oči uprte u vas. Uvek se radi o tih šest ljudi, oni protiv kojih se borim, retko se dešava da smo jedan na jedan, i svi su žilavi. Obožavam te scene i sposobna sam da ih odigram. Sećam se najtežeg zahteva iz prve sezone – bila sam u purpurnoj haljini i visokim štiklama, Dač na tajnom zadatku, što je bilo poput: U redu, nisam u čvrstoj koži i čizmama, biću u haljini i salonkama i boriću se protiv šestorice. U drugoj sezoni imamo borbe sa više ljudi i svaka od njih je teža od prethodne, ali to je ono što volim. Naprosto ih obožavam.

 

foto: Promo

Imali ste manju ulogu u filmu Star Wars: Force Awakens, sada igrate u ovoj seriji. Možete li reći da je naučna fantastika postala važan deo vašeg života?

- Definitivno je deo mog života i ne smeta mi, samo neka se tako nastavi. U stvari, Star Wars je bio prvi set na kome sam bila u svemirskom brodu. Sjajno je kada možete da putujete iz jednog svemira u drugi. Dopada mi se da o sebi mislim kao o svestranoj osobi, trudim se da kao glumica budem otvorena za sve opcije, ali volim naučnu fantastiku. Bilo bi sjajno da imamo još jednu sezonu.

 

Da li imate omiljene trenutke koji su bili toliko nezaboravni da ste zbog njih pomislili da nikada nećete poželeti da napustite ovaj posao?

- Mislim da svakodnevni boravak na svemirskom brodu spada u te trenutke. Jedna od omiljenih epizoda bila mi je kada sam izašla iz broda i našla se u svemiru. Bila sam vezana pojasom ispred zelene pozadine i pomislila sam: Ovo je moj posao i baš je super. Vožnja u rembleru je stvarno fenomenalna. Gravitaciona sila je super. Prebila sam mnoge dok sam bila u haljini. Bila je to moja prva borba kada sam pomislila da se osećam nepobedivom. To su najznačajniji momenti iz poslednje sezone – te moje borbe.

Save

makonda-tracker