Vuk Kostić: Umro bih za svoju devojku

3
Glumac Vuk Kostić kaže da je pogrešno protumačena njegova izjava da bi upucao devojku kada bi je video u društvu drugog muškarca i otkriva kako još ne planira ženidbu jer svojoj verenici Ani ne želi da uskrati mladalačke izazove
Foto: Luka Šarac
Foto: Luka Šarac

Izjavom: Upucao bih devojku kada bih je video u društvu drugog muškarca, datoj u emisiji Balkanskom ulicom na RTS-u, tridesetjednogodišnji glumac Vuk Kostić uzburkao je prošle nedelje domaću javnost. Osudilo ga je udruženje Labris koje štiti prava lezbijki, a nacionalna televizija uputila je zvanično izvinjenje. Međutim, u intervjuu za Story Vuk tvrdi da je pogrešno protumačen i otkriva šta bi sve učinio za deset godina mlađu Anu, kojoj je pre tri meseca poklonio i verenički prsten, dok su se odmarali na Crnogorskom primorju.

 Story: U komadu Igra u tami, u Pozorištu Boško Buha, igrate Obrada, najokrutnijeg negativca. Da li je uloga takva sama po sebi ili ste joj dali lični pečat?

- Jug Radivojević i Viktor Savić zvali su me da igram u tom komadu Đorđa Milosavljevića i pristao sam a da prethodno nisam ni pročitao tekst. Čim sam se vratio iz Republike Srpske, gde sam snimao film Neprijatelj sa Dejanom Zečevićem, počeo sam da spremam ulogu. Ispostavilo se da je Jug odlično pogodio rolu za mene. Budući da srž priče govori o trgovini belim robljem, komad opisuje ljude bez skrupula koji ne znaju šta je patnja. Koliko god  volim da stupam u kontakt sa različitim ljudima, nikad nisam upoznao tako okrutnog čoveka kao što je Obrad. Ipak, iako sam imao mogućnost da izmaštam taj lik, dao sam mu lični pečat. Niko tako dobro ne psuje u predstavi kao Obrad.

Story: Ima li to sličnosti s vama privatno?

- Ne, ne psujem privatno. Nisu to prostačke psovke, već one duhovite i zanimljive.

Story: A jeste li vi i privatno okrutni?

- Bogu hvala pa nisam. Mada, takva su vremena pa mnogi žele da me svrstaju u tabor kojem ne pripadam. Ja sam, u stvari, dobrica koji je zarobljen u telu grubijana. Ali, ko me ne poznaje, ne može ni da izmašta kakav sam lik. Emir Kusturica mi je pomogao da spoznam sebe dajući mi primer Klinta Istvuda, koji je zbog karijere zasnovane na ulogama grubijana dobio imidž takvog čoveka i privatno. Međutim, narod je takav. Sve uzima zdravo za gotovo. Pevač koji peva balade, uvek izaziva reakcije tipa: Jao, kako je on nežan i predivan, a da pri tom taj čovek privatno nema nikakve sličnosti sa svojim scenskim alter egom. Sreća je što ima posla i gađaju me uloge loših momaka, a nesreća je što su one pogrešno shvaćene pa ih pojedinci poistovećuju sa mnom privatno i misle da sam razbojnik. Mada, nije loše što se ljudi primaju na to što radim jer to znači da sam uverljivo odigrao sve uloge koje su mi dodeljene.

 

Nikola Rumenić

 

Intervju s Vukom Kostićem pročitajte u novom broju magazina Story koji je u prodaji od 20. aprila.

 

 



 

makonda-tracker