intervju

Slobodan Stefanović: Vežbanje je moj štit!

0
Prvak Pozorišta na Terazijama, glumac moćnog glasa i atletskog stasa, otkriva da je zdrav život njegov izbor i da mu dobra forma i te kako pomaže da iznese zahtevne uloge u mjuziklima i akcionim filmovima
foto: Miloš Lužanin
foto: Miloš Lužanin

Ljubiteljima mjuzikla Slobodan Stefanović sigurno je jedan od omiljenih glumaca, a široj javnosti poznat je i po brojnim ulogama u TV serijama. Ovaj rođeni Novosađanin, svoju luku pronašao je u Beogradu, gde je kao prvak Pozorišta na Terazijama igrao u više od 15 predstava.

 

Trenutno ga možete videti u mjuziklima Mamma Mia!, Producenti, Grk Zorba, Zona Zamfirova... Uvek u vrhunskoj fizičkoj formi, Stefanović važi za jednog od najzgodnijih glumaca domaće scene, a aktivnim načinom života koji vodi, privukao je i pažnju na društvenim mrežama.

 

S brojnim pratiocima redovno deli fotografije sa zanimljivih putovanja, iz teretane i sa scene, a naročito su omiljeni njegovi recepti za zdrave i ukusne obroke.

 

Story: Nedavno ste proslavili 10 godina otkako ste član Pozorišta na Terazijama. Za to vreme postali ste jedan od vodećih glumaca mjuzikla u Srbiji. Na koju ste ulogu posebno ponosni?

 

- U mom matičnom pozorištu zapravo sam punih 15 godina, jer sam prvih pet bio paušalac. Verujem da nisam mogao da odaberem bolji teatar. Imao sam prilika da pređem u druge kuće u Beogradu, ali pitanje koje sam sebi postavio bilo je koliko bih bio srećan i zadovoljan. Nisam mnogo razmišljao oko odgovora. Pozorište na Terazijama, iako žanrovski precizno usmereno, postaje jedan od stubova kulture Srbije, a moja je sreća što učestvujem u građenju toga. Od uloga volim Ceremonijalmajstora iz Kabarea, doneo mi je stipendiju za usavršavanje u Americi i mnogo radosti igranja. Volim Lea Bluma u Producentima, jednoj od najuspešnijih predstava na trenutnom repertoaru. I prepredenog i drugačijeg Manulaća u Zoni Zamfirovoj. Doneo mi je nagradu Zoran Radmilović.

 

Story: Deo ste ekipe sinhronizovanog animiranog filma Pevajmo, gde pozajmljujete glas koali Basteru Munu. Koliko se ta uloga razlikuje od onoga što ste do sada radili?

 

- Kao glumac, volim različita polja na kojima mogu da se pokažem, pa tako i u sinhronizaciji crtaća. Do sada sam učestvovao u mnoštvu animiranih filmova, a moj Baster Mun razlikuje se po toplini srca. Pevajmo je retko zabavan film uz koji deca pevaju poznate melodije, roditelji se grohotom smeju, a onda svi napuste salu zadovoljni, ali i sa suzom u oku jer ih emotivna strana crtaća potpuno obuzme. Uvek imam tremu pred gledanje nekog svog rada, ali za ovaj crtać bio sam sasvim siguran da će se svima svideti. Najiskrenija preporuka za gledanje.

 

Story: Poznato je da ste pobornik zdravog života i da vaše pratioce na Instagramu često obradujete zdravim i ukusnim receptima. Kako vam uspeva da pored pretrpanog rasporeda nađete vremena da kuvate i hranite se zdravo?

 

- Prenatrpan raspored samo je loš izgovor za lenjost. Pitanje je sopstvene odluke, a ne vremena koje imamo ili nemamo. S dobrom organizacijom svako može za 15 minuta da spremi nešto zdravo, a ukusno. Ako svoje dragoceno vreme posvećujete manje bitnim stvarima, društvenim mrežama, negativnim ljudima, možete uvek da odvojite jedan sat za sebe. Volim da kuvam zdravu klopu i ljudi koji me prate često slede moj primer. Kada svojim stavovima probate da utičete pozitivno na svet oko vas, bilo na pozornici ulogama, u intervjuima ili preko društvenih mreža, pa dobijete reči podrške, to je najveća satisfakcija.


Slobodan Stefanović: ABBA na srpskom jeziku zvuči odlično!

 

Story: Dosta vodite računa o fizičkom izgledu, što se vidi na prvi pogled. Koliko vam je to pomoglo u dosadašnjoj karijeri i šta vežbanje za vas predstavlja?

 

- To je moj način života, a to o čemu vi pričate samo je posledica. Vežbanje spada u onih sat vremena koje sam posvetio sebi u toku dana. Predstavlja i beg od lošeg, pražnjenje negativne energije, moj način da kažem stop. Vežbam, čini mi se, ceo život i nema magične formule za izgled pre i posle. To je samo odluka da trening postane životna rutina bez koje ne možete. Glumačka fizička spremnost daleko se više ceni u inostranstvu nego kod nas, pa sam počeo da dobijam uloge u stranim produkcijama. Oni me vide kao glumca za akcione filmove.

 

Story: Kojom ćete se životnom filozofijom voditi u 2017. godini?

 

- Održati zdrav razum, biti zdrav, voleti i biti voljen.

 

makonda-tracker