Saša Kovačević: Prevara mi nije strana (ceo tekst)

Pop pevač Saša Kovačević govori o svojoj šestomesečnoj romansi sa studentkinjom Jovanom Koković, otkriva zašto emotivnu neveru smatra težom od fizičke i priznaje da je u ljubavi bio povređivan
0
1 / 7 Foto: Andreja Damnjanović

Uporedo s uspesima na poslovnom planu, pop pevač Saša Kovačević pronašao je i svoju mirnu emotivnu luku. Iako priznaje da mu prevara nije strana, dvadesetčetvorogodišnji muzičar ne krije kako je uz atraktivnu studentkinju iz Beograda Jovanu Koković već šest meseci veoma srećan. Tome u prilog svedoči i činjenica da je Kovačević svojoj lepoj izabranici poverio glavnu rolu u spotu za pesmu Kome da verujem, koja se već izdvojila s njegovog novog, veoma zapaženog albuma Ornament. Pored toga, ovaj mladi i sposobni umetnik odlučio je da se oproba i u hotelijerstvu pa je sa svojim kumom nedavno u Grčkoj otvorio hotel. Iako ranije nije imao običaj da svoju intimu deli sa medijima, Saša u iskrenom razgovoru za Story otkriva zašto i pored ozbiljne veze, nastavlja sa svojim provokativnim ponašanjem u društvu pripadnica nežnijeg pola, priča o tome da li je povređivao svoje devojke, ali i priznaje koliko mu znači trenutna emotivna ispunjenost.
Story:
Vizuelna prezentacija vašeg novog albuma Ornament znatno se razlikuje od svih prethodnih, naročito spot za pesmu Kome da verujem, u kojem glumi vaša devojka Jovana Koković? 
- Da, spot je veoma zanimljiv. Jovana je izuzetno lepa devojka i odlično se snašla u roli koja joj je dodeljena u spotu. Snimali smo u Sarajevu i sve je prošlo u savršenom redu.
Story: Jeste li kraj nje emotivno ispunjeni?

- Pod srećom na emotivnom planu podrazumeva se mnogo toga. Srećan sam, pre svega, što imam idilične odnose sa članovima svoje porodice, koja funkcioniše kao prava mala kreativna radionica. Ispunjava me i komunikacija koju na razne načine održavam i sa svojim fanovima, a bitna mi je i stabilnost na ljubavnom planu.
Story: Ipak, priča se da niste baš verni, čak i kada ste u ozbiljnoj vezi ?

- Taj proces navikavanja na šou-biznis, koji je prateća stvar stvaranja i prezentovanja muzike, čime se zapravo bavim, u mojoj glavi i dalje traje. Nije bilo lako preći put od običnog dečka iz komšiluka do nekoga ko okupira pažnju mase na svojim nastupima. U toj masi nabijenoj svakakvim emocijama, mnogo je devojaka koje bi sa mnom želele više od kontakta izvođač – obožavateljka, pa je normalno da mi takve situacije često remete stabilnost u ljubavnom životu.
Story: Ali, čini se da i vas nešto neprestano tera da budete nestabilni u ljubavnom životu. Nisu valjda samo obožavateljke za to krive?
- Daleko od toga da sam od onih muškaraca koji ne vole da preuzmu inicijativu. U zavisnosti od situacije, vrlo rado prilazim prvi, ali se na nastupima ponašam strogo profesionalno. Tačnije, sve dok se svirka ne završi (smeh). Nakon toga, spreman sam sa svima da porazgovaram i razmenim utiske o nastupu.
Story: Čak i kada ste u ozbiljnoj vezi?

- I u ozbiljnim vezama sam neozbiljan na svoj način.
Story: Dakle, preljuba vam nije strana
?
- Suviše je intimna ta priča o mojim navodnim konstantnim preljubama i ljubavnim flertovima. Neću nikoga ni da uveravam, a ni da razuveravam tim povodom.
Story: Šta je za vas prevara
u vezi?
- Pre svega, emotivnu izdaju smatram prevarom jer je ona mnogo kompleksnija od fizičke nevere. Sve ono što je produkt isključivo naših telesnih nagona pre bi se moglo podvesti pod afektivno ponašanje, a kada ono nadvlada naš razum, skloni smo različitim izletima. Zato mogu da razumem fizički čin prevare, ali ne i nečiju spremnost da se u veze upušta zarad osvete bivšem partneru ili pak kako bi napakostio nekome u koga je trenutno zaljubljen.
Story: Padate li na ženske suze?

- Samo ako su one posledica neke moje istinske greške ili nenamernog ranjavanja osobe sa kojom sam u datom trenutku. Mada, trudim se da budem nežan i pažljiv pa smatram da baš i nisam često inicijator nečijih suza.
Story: A šta je sa devojkama koje povređujete svojim odbijanjem?

- Da mogu da se kloniram, zadovoljio bih potrebe svake od njih. Šalu na stranu, svoj ljubavni život kreiram prema sopstvenom ukusu i naravno da ne mogu svačijim zahtevima da izađem u suret.
Story: Laska li vam kada primetite da se sviđate nekoj devojci
?
- To svakom normalnom biću prija i laska mi svaki ljubavni signal bilo koje devojke s iskrenim namerama. Međutim, to ne znači da ih zloupotrebljavam i nemilosrdno lomim ženska srca. Nikada ne radim ono što ne bih voleo da meni drugi čine.
Story: Jesu li i vas devojke povređivale?
 - Ne bih mogao s ovoliko emocija da izvodim svoje pesme da i sam ne verujem u ono što pevam, a tekstovi mojih pesama prepuni su raznih ljubavnih obrta, u kojima sam i ja često ranjena strana. Tako je i u privatnom životu, a i u numerama koje izvodim. Skoro da su u potpunosti autentične.
Story: Čini se da ste zapostavili promociju novog albuma zbog muzičkog studija koji otvarate?
- Tačno je da sam se oko studija angažovao više nego oko albuma, ali samo iz želje da sve u toj tonskoj radionici bude perfektno, kako bi svi oni koji će u njemu snimati i preslušavati pesme koje radim sa bratom Radetom Kovačevićem, bili zadovoljni uslovima za rad. S druge strane, pesme s albuma Ornament same su našle put do publike, zahvaljujući mojoj matičnoj kući City Records.
Story: Da li nove kompozicije odražavaju i vašu zrelost, koja nije krasila prethodni album, budući da ste ga objavili nedugo nakon punoletstva?

- Album kao da je pratio moje momačko sazrevanje u nekoliko etapa i zato se na njega dugo i čekalo. Prikazuje me u novom svetlu i sigurno je da sam njime publici prikazao i novi deo svoje odgovornije i stabilnije ličnosti.Na njemu su hitove na prvo slušanje, ali i pesme koje zahtevaju malo veću pažnju i duže ostaju u srcu, gde bih  svrstao naslovnu pesmu Kako sada sam.
Story: Sa bratom Radetom komponujete pesme za mnoge pevače. Koliko je za poslovni uspeh važno da budete bliski sa osobom s kojom sarađujete?
- Rade mi je i brat i najbolji prijatelj, ali nas dvojica često, kada je reč o muzici, komuniciramo telepatski. Ono što jedan zamisli u glavi, drugi odmah prebaci u notni sistem, i obrnuto. Ipak, za uspešan poslovni tandem nije bitna potpuna otvorenost u međuljudskoj komunikaciji na sve životne teme jer nas dvojica, na primer, ne pričamo mnogo o intimnom životu. Valjda zato što znamo gde je granica svačije privatnosti ponaosob i toga se pridržavamo, bez obzira na to što smo veoma bliski.
Story: Niste mu uputili komplimente na račun skladne veze sa folk pevačicom Milicom Todorović?

- Uputio sam ih njoj direktno. Zavoleo sam je jer je veoma  duhovita, talentovana i dobra osoba. Drago mi je što je imam za snajku.
Story: Odakle vam interesovanje za hotelijerstvo?
-
Moj kum Jorgos koji živi na Halkidikiju, ponudio mi je zajednički biznis i rešili smo da otvorimo hotel u Pefkohoriju. Budući da je Grčka trenutno u velikoj ekonomskoj krizi, ovakva investicija nije mnogo skupa, ali je veoma rizična. Zato ću većinu poslova prepustiti svom kumu koji bolje poznaje tržište zemlje u kojoj živi, a ja ću i ove godine letovati u Grčkoj, s tim što, iako imam deo odgovornosti u vođenju hotela, planiram da se više zabavljam.

Nikola Rumenić

makonda-tracker