Inspektor Blaža: Blažen među kokoškama

Kontroverzni muzičar Igor Blažić, poznatiji kao Prljavi inspektor Blaža, odnedavno stanuje u kavezu za koke nosilje, a njegov portparol Arigo Saki objašnjava kako je došlo do ovog preokreta u Blažinom životu
1
1 / 5

U razgovoru za Story.rs Arigo Saki otkriva razloge Blažinog preseljenja u kavez, koliko dugo će poznati Inspektor biti izolovan od spoljnjeg sveta i kako će se to odraziti na njegovu karijeru.
Story: Za
što je Inspektor Blaža završio u kavezu?
- Zato što je uspeo da se našem menadžeru Draganu Novičiću Dragančetu uvali na gajbu i zauzvrat dobio doživotno izdržavanje. U istoriji rokenrola već je bilo sličnih primera da se zvezde navale na grbaču onih koji im daju leba. Problem je što je Draganče pošten čovek koji živi od svog rada i u skromnom stambenom prostoru, tako da će Blaža morati da deli prostor sa psom Swonom i kokicama.
Story: Da li se opirao pri pokušaju da ga smestite u kavez?

- Ne, ni najmanje. Bio je svestan da za takvo blagostanje mora malo i da istrpi!
Story: Šta vas je nateralo na ovaj radikalan potez?

- Do sada je bio meni na grbači i to nisam mogao finansijski da podnesem, jer sam se skoro oženio i ne mogu ženu da ostavim bez bureka i ćevapa.
Story: Kako su reagovali starosedeoci kaveza? Da li su koke imale nešto protiv svog novog cimera?

- Koke su ga toplo primile, čak mu i jaja daju na čuvanje, a očekujemo i da Blaža uskoro počne da nosi.
Story: Mislite li da će ovaj poduhvat ugroziti slične rijaliti programe koji se trenutno emituju u Srbiji?

- Verujem da hoće, jer je projekat naišao na neverovatan odjek kod svih medijskih kuća i trenutno su u toku pregovori za novi rijaliti koji bi se zvao Blažen među kokama.
Story: Hoće li Blaža ovim povodom davati izjave za medije?

- Do daljnjeg ja ću ga zastupati, jer Draganče zbog mnogobrojnih obaveza nije u mogućnosti, a Blaža će uskoro početi da kokodače, tako da nisam siguran da bi ga ljudi razumeli.
Story: Koliko dugo će boraviti u kavezu?

- S obzirom da se u penziju ide sve kasnije, verujem da će Draganče iskoristiti Blažu koliko god bude mogao. Troškovi održavanja su veliki, na prvom mestu koncetrat za koke nosilje koji je neophodan da bi se pravilno hranile i razvijale.
Story: Hoće li Blaža imati pravo na privremene izlaske zbog nastupa?

- Naravno, jer to je deo ugovora, samo će pesme prilagoditi svom novom jeziku, tj. kokodakanju.
Story: Kako će ovo uticati na cenu njegovih tezgi u zemlji i inostranstvu?

- Blažini honorari su zbog ovoga već dostigli milionske iznose, jer je postao zaštitno lice jednog od najvećih svetskih lanaca za distrubuciju jaja.

makonda-tracker