Saša i Dejan Matić: Bratsko rivalstvo je zdrava konkurencija

2
Popularni blizanci Saša i Dejan Matić prvi put u karijeri fotografisali su se zajedno i to za magazin Story, a pričali su o svom odrastanju, sličnostima, razlikama, navodnoj međusobnoj ljubomori, ali i istinskoj povezanosti
Foto: Petar Đorđević
Foto: Petar Đorđević

Tridesetjednogodišnji blizanci Aleksandar i Dejan Matić stigli su na svet 26. aprila 1978. godine u Drvaru kao zdravi, ali prevremeno rođeni i nejaki dečaci koje su majka Dragica i otac Zoran morali da smeste u zagrebačko porodilište u inkubatore. Iz neutvrđenih razloga, obe bebe su samo nekoliko dana po rođenju u bolnici oslepele, a taj nedostatak sudbina im je nadomestila izvanrednim muzičkim talentom, zahvaljujući kojem su već nekoliko godina među najpopularnijim pevačima u bivšoj Jugoslaviji.

Prvi put u svojim desetogodišnjim karijerama, Saša i Dejan Matić slikali su se zajedno za magazin Story i iskreno kroz brojne anegdote objasnili kakav je, zapravo, njihov odnos.

Story: Ko je od vas dvojice stariji?

Saša: Ja sam stariji.

Dejan: Imam zanimljivu priču povodom toga. Istina je da je Saša stariji pet minuta, ali samo zato što je on meni smetao u majčinom stomaku pa sam ga izgurao (smeh).

Story: Možete li da opišete vaš odnos sa Sašom i kakav je on kao brat?

Dejan: Iskren da budem - odličan. Nemam nikakve zamerke (smeh). Nas dvojica imamo odnos pun poverenja i uvek smo tu jedan za drugog.

Story: Kakav je vaš odnos sa Dejanom?

Saša: Deki je sjajan tip, ne samo prema meni, nego i uopšte prema ljudima. Pozitivan je kao ličnost. Za nas dvojicu kažu da smo šarmantni i duhoviti. Međutim, smatram da ja ponekada glumim ozbiljnost.

Dejan: Saša, hoćeš li da izađem iz prostorije kako bi ti bilo lakše da iskreno pričaš? (smeh)

Saša: Ja to ne želim (smeh). Ponosim se svojim bratom.

Story: Postoji li rivalitet među vama u privatnom i poslovnom životu?

Saša: Smatram da je svaki rivalitet zdrava konkurencija, što je dobro, a Dejan i ja se borimo za poziciju u svom poslu. Među nama se samo ponekad javljaju nesuglasice. Ako, na primer, snimim baladu, isto učini i Dejan posle samo mesec dana (smeh). Tako se uvek namesti. Recimo, pitao sam ga s kakvom pesmom ide na poslednji Axal Grand festival, a on mi je odgovorio: baladom. Kroz smeh sam ga zamolio da ipak peva neku bržu pesmu, kako ne bismo bili isti.

Ksenija Konić

Više o ovoj temi pročitajte u novom broju magazina Story koji je u prodaji od 30. marta.

makonda-tracker