Ekskluzivno: Bane Dević, kum Ksenije Pajčin: Nek’ Filipu drugi sude

Poznati modni stilista Bane Dević bio je jedan od najbližih prijatelja i saradnika tragično nastradale pevačice Ksenije Pajčin. Prijateljstvo ovih tridesetrogodišnjaka trajalo je duže od decenije, a svoje iskrene drugarske emocije krunisali su i kumstvom 12. s
3
1 / 4

U ekskluzivnoj ispovesti za Story.rs Bane Dević govori o prijateljstvu sa Ksenijom, otkriva kakva je zapravo bila njegova kuma i zbog čega je morala da izgradi gard prema medijima. Dević priča i o tome da je nesrećno preminula pop princeza želela da se ostvari u ulozi majke.

Story: Kada ste se poslednji put čuli sa Ksenijom?

- Razgovarali smo dan pre nego što će se sve desiti i dogovarali se oko slikanja za neki editorijal. Zvučala je skroz normalno, očigledno da nije ništa očekivala. U utorak uveče sam joj poslao poruku: Ljubavi, kako hoćeš da te obučem. Nije bilo odgovora, a uskoro je počeo da mi zvoni telefon...

Story: Kako ste se upoznali s njom?

- Upoznali smo se pre desetak godina na splavu Ambis. Za veoma kratko vreme smo postali najbolji prijatelji, a na kraju smo naše prijateljstvo i krunisali kumstvom.

Story: Čime vas je osvojila?

- Energijom, iskrenošću, ljubavlju i pažnjom. Ksenija je iznad svega volela da živi i od drugih se razlikovala po energiji koju je posedovala. Rođeni smo iste godine, a razlika između nas je samo dvanaest dana. Ksenija je verovala u astrologiju, a nedavno smo saznali da imamo identična tri finalna broja i horoskop je govorio da smo veoma slični.

Story: Šta ste naučili od nje tokom dugogodišnjeg druženja?

- Naše prijateljstvo se razlikovalo od drugih. Ona je nije bila preterano druželjubiva i najviše vremena je provodila u stanu. Komunicirala je sa malim brojem ljudi. Bio sam upućen u njen život i ona u moj, među nama nije bilo tajni, imali smo bezrezervno poverenje jedno u drugo. Bila je moj najveći prijatelj u životu, bez nje je ostao samo tup bol.

 Story: Kako biste opisali Ksenijin život?

- Ona je bila osoba koja je imala energiju koja nije bila specifična za ovaj grad. Postala je simbol Beograda, a kada ovo kažem ne pričam o njoj kao o nekoj veličini. Bila je satkana od čiste emocije, privržena porodici i prijateljima. Imala je specifičan karakter i lucidnost. Svi znaju za Ksendžu i ona bi na svakom kontinentu bila primećena. Mogla je da ode gde god, ali je na kraju rešila da ostane ovde.

Story: Koliko se Ksendža razlikovala od Ksenije Pajčin privatno?

- Neverovatno je koliko su to bile dve potpuno različite osobe. Kao lepotica svetskih razmera imala je gard veći od svega jer su ljudi od nje očekivali uvek više. Naterali su je da se zatvori u kuću, ne u svet od pudinga i čokolade, već u četiri zida. Ona je sa ljudima komunicirala uglavnom porukama, a na televiziji se video taj njen gard. Nekada nisam mogao ni da je prepoznam kada je gostovala u emisijama.

Story: U medijima je odavala sliku jake i samosvesne žene, a kakva je bila kada se zaljubi?

- Kao i svaka druga žena. Rasplače se, raduje se, vrišti od sreće… Najnormalnije je reagovala na sve emotivne uspone i padove. Ljubavne probleme nikada nije rešavala glavom kroz zid, već je uvek pokušavala da nađe neko rešenje. Znam neke ljude koji su joj naudili u životu, ali im je ona uvek davala drugu šansu.Kad nije mogla da reši problem, trudila se da se skloni od svega ako je to bile moguće. Tako je pokušala i sada, ali joj to nije pošlo za rukom.

Story: Da li je nekada gostujući u emisijama namerno pravila parodiju od svog privatnog života?

- Imala je te momente.

Story: Šta je uticalo na to da Ksenija izgradi gard prema medijima?

- Ona je od svoje četrnaeste godine bila pod budnim okom javnosti koja je pratila svaki njen korak. Bila jedna normalna osoba koja je mnogo toga pretrpela kako bi se ostvarila kroz posao kojim se bavila.

Story: Koliko je slava uticala na nju?

- Uvek je bila realna, nikada se nije ponašala rasipnički, bila je štedljiva. U njenom ponašanju se nije primećivala bahatost, njena jedina želja je bila da izgleda pristojno, a materijalnim stvarima se nikada nije opterećivala.

Story: Kako komentarišete priče o njenoj navodnoj trudnoći?

- Imala je takav stav da te stvari nikada ne bi krila od očiju javnosti, već bi to podelila sa svojim obožavaocima.

Story: Mislite li da je želela uskoro da se ostvari u ulozi majke?

- Naravno, ona se malo plašila te životne uloge, ali je jedva čekala trenutak kada će postati majka. Često smo se šalili na tu temu, zamišljajući je kako će da urla sa prozora dozivajući svoju decu.

Story: Koliko ste bili bliski sa Filipom Kapisodom?

- Ne želim da pričam o Filipu. On mi je uzeo nešto najvrednije u životu i neka mu zato neko drugi sudi. Bio sam blizak sa njom, a svaki njen izbor bio je i izbor njenih prijatelja. Podržavali smo je u odlukama koje je donosila. Jedino što mogu da kažem o njihovoj vezi jeste da nikada nisam bio za to da njih dvoje budu zajedno.

 Danilo Mašojević

makonda-tracker