PET GODINA BRAKA

Sanja Marinković: Sreća zavisi od ljubavi

0
Voditeljka Sanja Marinković, koja je nedavno sa suprugom Aleksandrom Uhrinom proslavila pola decenije zajedničkog života, ističe da nestrpljivo čeka predstojeći zimski raspust kako bi sa sinom Strahinjom provela što više kvalitetnog vremena
foto: Andreja Damnjanović
foto: Andreja Damnjanović

 

Popularna voditeljka Sanja Marinković (42) kao najveću sreću u životu ističe sina Strahinju (9) s kojim provodi najzanimljivije i najemotivnije trenutke. Trudi se da s njim izgradi otvoren i iskren odnos, a kada je reč o njegovom vaspitanju, odluke uvek donosi zajedno sa suprugom Aleksandrom Uhrinom, s kojim je nedavno proslavila pet godina braka.

 

Naime, oni su se venčali 11.11.2011, a svoj jubilej odlučili su da obeleže u intimnoj atmosferi. Osim harmonije na privatnom planu, poznatoj voditeljki posebnu radost u poslednje vreme predstavlja i priprema za manifestaciju Bulevar ženskih tajni koju će raditi u saradnji sa svojom dugogodišnjom koleginicom i prijateljicom Vesnom Dedić.


Story: Koji je recept za prijateljstvo dugo 20 godina kao što je vaše sa Vesnom?


- Iskrenost, poverenje i poštovanje različitosti. Nas dve vaspitavane smo na istim moralnim vrednostima, ali različitosti u karakterima i interesovanjima prihvatale smo kao prednost, a ne kao prepreku ili želju da promenimo jedna drugu. Nikada međusobno nismo bile slatkorečive ili licemerne, bilo da je reč o poslu ili privatnom životu. Kažemo ili: Bravo ili: Ovo ti ništa ne valja.


Story: Vi i Vesna upoznale ste se zahvaljujući poslu kojim se bavite, otkrijte nam koji je događaj uticao na to da postanete dobre prijateljice?


- Ne sećam se. Znam samo da se u poslednjih dvadeset godina Vesni i meni ništa lepo ili ružno nije desilo a da kroz to nismo zajedno prošle. Prevazišle smo sve trenutke u kojima neka prijateljstva pucaju, a druga postaju još čvršća. Iza nas su i situacije kada nam ide u poslu, kada nas ruše, kada si voljena, ostavljena ili ostavljaš, smrti u porodici, rađanje dece... Bilo je trenutaka kada je Vesni bilo sve lepo u životu, a meni ne i obrnuto. Ali, prijateljstvo je uvek bilo tu da tuga bude lakša, a sreća još veća.

 

 

foto: Privatna Arhiva


Story: Poveravate li se jedna drugoj i šta je najvažniji savet koji vam je dala?


- Osnov prijateljstva jeste poverenje, a što se tiče saveta, nemamo naviku da jedna drugoj solimo pamet i govorimo: Ti moraš da... već: Ja mislim ovako, ali ti uradi kako osećaš. Poveravamo se jedna drugoj kada je reč o velikim životnim dilemama, ali ne gušimo se na dnevnom nivou.


Story: Šta ste joj rekli kada ste upoznali Aleksandra Uhrina?


- Kada je reč o ljubavi, obe pripadamo onoj kategoriji žena koje padaju na lepotu, hemiju i šarm, a ne na položaj ili moć. Očekivano je da sam joj rekla: Zaljubila sam se. Lep je. Sećam se da smo smislile da Vesna kao slučajno dođe po mene i kako je kroz zamagljene prozore kola virila da ga vidi. Uspela je da uoči kako ima široka ramena i to je bilo dovoljno da se složimo da sam se zaljubila u dobrog frajera.


Story: Kako ste obeležili petogodišnjicu braka?


- Ja bih sada, kao sve poznate ličnosti, trebalo da kažem kako će mi muž sigurno kupiti bela kola sa crvenom mašnicom ili da ćemo sa prijateljima otići u Pariz gde smo se venčali. Međutim, i naši prijatelji i mi toliko radimo i toliko su nam deca prepuna obaveza da kao svi Srbi jedva čekamo novogodišnje praznike i zimski raspust.


Story: Koliko vam je važna podrška supruga i da li uvek od njega tražite savet?


- Pripadam generaciji koja je vaspitavana na postulatima da je važno završiti školu, misliti svojom glavom i imati svoj dinar. Savete u vezi sa poslom tražim od kolega, a životne u knjigama.
Jednom je Miša Janketić lepo rekao, baš Vesni u Balkanskoj ulici: Ne volim ni kada čujem onu rečenicu – moja žena ili moj muž su moji najveći kritičari. Kada uđem u kuću želim mir, a ne kritiku.

 

Nastavak intervjua pročitajte na sledećoj strani...

 

makonda-tracker